Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Οι Γερμανοί ξανάρχονται…



Του Θανάση Παπαμιχαήλ,
Επικοινωνιολόγου, Διευθυντή της Think Politics

Με αήθεις επιθέσεις τα Γερμανικά ΜΜΕ επιτίθενται στην Ελλάδα. Προσβλητικοί όσο ποτέ άλλοτε οι Γερμανοί μας θεωρούν κλέφτες, απατεώνες, τεμπέληδες, αραχτούς στα καφενεία και αξιώνουν την αποπομπή μας από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Ακόμη και Ελληνικές θεότητες χρησιμοποίησαν για να μας δυσφημίσουν. Δάχτυλο μας «δείχνει» η Αφροδίτη της Μήλου….

Δεν θα αναλύσουμε τους πολιτικούς λόγους των αρνητικών δημοσιευμάτων. Αυτό είναι δουλειά των πολιτικών μας. Θα μείνουμε στην επικοινωνιακή αντίδραση που θα έπρεπε να έχουμε σχεδιάσει ως χώρα. Θα πρέπει να «ξεσπαθώσουμε» και να τιμωρήσουμε τα ξένα ΜΜΕ που μας χλευάζουν. Μήπως θα πρέπει να ακυρώσουμε τη διαφημιστική δαπάνη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στα ξένα Μέσα που μας πολεμούν;

Μήπως θα πρέπει να μποϊκοτάρουμε τα γερμανικά προϊόντα και τα παράγωγα τους που κερδοσκοπούν στη χώρα μας, στέλνοντας τα κέρδη στις μητρικές τους εταιρίες; Ή μήπως θα πρέπει να ακυρώσουμε τις συμμετοχές των Γερμανικών εταιριών στους διαγωνισμούς προμηθειών του Δημοσίου και να ζητήσουμε τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε από τον πόλεμο;

Αν ως Έλληνες σφάλαμε να τιμωρηθούμε ακόμη και με αποπομπή από την Ευρώπη. Να πληρώσουμε το όποιο κόστος. Η χλεύη, η λοιδορία και η ειρωνεία από έναν λαό που τόσα πολλά δεινά φέρνουν οι μνήμες του Β’ παγκόσμιου πολέμου για τον οποίο είναι υπεύθυνος, δεν συγχωρούνται.

Οι περισσότεροι Έλληνες είμαστε και τυπικοί στις υποχρεώσεις μας και φόρους πληρώνουμε και επιδοτήσεις δεν πήραμε και όλη μέρα δουλεύουμε. Όσο για τα λαμόγια, σε όλες τις χώρες υπάρχουν, αλλά έχει όρια η Εθνική ξεφτίλα!


Δημοσιεύτηκε σήμερα, 01/03/2010, στο Ad Business

Δεν υπάρχουν σχόλια: