Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ελλάς το μεγαλείο σου!



Του Θανάση Παπαμιχαήλ
Επικοινωνιολόγου, Διευθυντή της Think Politics

Νο 1
«Εδώ δεν έχουμε να φάμε, κολιό ρευόμαστε» λέει ο θυμόσοφος λαός. Πάμε για πτώχευση και σκέφτονται να χρηματοδοτήσουν έναν αρχαίο εργολάβο με το όνομα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ για να γίνει η Διοικητική Μεταρρύθμιση. Μα αν έχουμε πέντε δις ευρώ ή αν μπορούμε να τα βρούμε, ας πληρώσουμε πρώτα τον 14ο μισθό που πάει για κατάργηση και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ μπορεί να περιμένει. Άλλωστε ο λεγόμενος Β’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκίνησε από το 1843 και υλοποιήθηκε με τη μορφή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που ξέρουμε μόλις το 1994. Κοιλοπόναγε ο θεσμός πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια.

Νο 2
Πριν ακόμη ανακοινωθούν οι συνενώσεις των Δήμων, στην Ανατολική Αττική είχαμε αναγγελία υποψηφιότητας νέου υποψήφιου δήμαρχου για έναν υποθετικά διευρυμένο δήμο, extra large Υποψήφιος δήμαρχος εν αναμονή.

Νο 3
Με δημόσιο χρέος που ξεπερνά τα τριακόσια δις ευρώ, με ανεργία σε διψήφιο νούμερο, χωρίς παραγωγική δραστηριότητα, χωρίς εξαγωγές, με νεόπτωχους πολίτες, εύπορους πολιτικούς και καραμπινάτη διαφθορά ξεκίνησε η εξεταστική επιτροπή για να βρούμε «τις φταίει»!

Και για να σοβαρευτούμε…. Σε όλες τις παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις ανά τους αιώνες, μόνο μια ενδεδειγμένη λύση υπήρχε για να συνετιστούν όλοι: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Ας ελπίσουμε ότι η Ελλάδα δε θα γίνει ένα ακόμα παράδειγμα που θα επιβεβαιώσει τον κανόνα της ιστορίας!

Δημοσιεύτηκε στο Ad Business

Δεν υπάρχουν σχόλια: