Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Γιορτάζουμε τα 2 χρόνια του E-mail και… Βάζουμε τον πήχη όλο και πιο ψηλά



Του Θανάση Παπαμιχαήλ
Επικοινωνιολόγου
Διευθυντή της Think Politics

Αγαπητοί αναγνώστες,

Στα χέρια σας κρατάτε το 24ο τεύχος του E-mail της Αυτοδιοίκησης & της Πολιτικής. Δύο χρόνια τώρα, το E-mail είναι το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό στην Ελλάδα για τη νέα γενιά των πολιτικών. Το E-mail είναι αποτέλεσμα εμπειρίας χρόνων στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας, συζητήσεων, αναζητήσεων, εντατικής δουλειάς και διαρκούς προσπάθειας. Οι συμβουλές του E-mail έχουν δικαίως χαρακτηριστεί ως «χρυσές συμβουλές» καθώς έχουν ανοίξει το δρόμο για τη νέα εποχή στην πολιτική επικοινωνία.

Το διεθνές παράδειγμα, επικεντρώνοντας στη μητέρα της πολιτικής επικοινωνίας Αμερική, έχει αποδείξει ότι παρόμοια έντυπα χαίρουν μεγάλης επιτυχίας και αποδοχής από το αναγνωστικό κοινό. Στην Ελλάδα για πολλούς νέους και σύγχρονους πολιτικούς έχει γίνει ένα απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο.

Για κάποιους άλλους επιμένοντας –μάταια ενδεχομένως- μόνο στους παραδοσιακούς δρόμους και τρόπους επικοινωνίας όπως το κέρασμα, το καφενείο και το χτύπημα στην πλάτη, το E-mail ίσως να έχει έρθει πιο νωρίς από την εποχή του. Σε λίγο καιρό όμως αυτό το είδος των πολιτικών «τύπου Γκόρτσου» θα έχει εκλείψει. Ιδιαίτερα τώρα, με το νέο εκλογικό νόμο και τη νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης, η χρησιμότητα του E-mail γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς η ανάγκη εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας τόσο των βουλευτών όσο και των τοπικών αρχόντων γίνεται ακόμα πιο επιτακτική!

Το E-mail πρωτοπορεί, το E-mail άνοιξε ένα δύσκολο δρόμο για ποιοτική επικοινωνία και θα τον συνεχίσει! Δύναμή μας είναι η αναγνώριση από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου της πολιτικής και τα συγχαρητήρια τα οποία δεχόμαστε καθημερινά για την πληθώρα των πρωτογενών συμβουλών αλλά και των έξυπνων επικοινωνιακών ενεργειών που προτείνουμε.

Η αξία του εντύπου που κρατάτε στα χέρια σας παραμένει –σε κάθε περίπτωση- ανεκτίμητη για κάθε υποψήφιο ή αιρετό πολιτικό.

Εύχομαι καλή συνέχεια στην κοινή μας προσπάθεια και καλή επιτυχία σε όλους όσοι μέσα στην καινούρια χρονιά θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: