Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Μια ζωή την έχουμε...



Του Θανάση Παπαμιχαήλ
Επικοινωνιολόγου, Διευθυντή της Think Politics

Οι φετινές Απόκριες ήρθαν και πέρασαν μέσα σ’ ένα κλίμα κατάθλιψης και απαισιοδοξίας για το μέλλον μας. Έκτακτα δελτία θύελλας για την οικονομία, φόροι, αυξήσεις τιμών και μειώσεις μισθών. Μια Αποκριά που θύμιζε περισσότερο με Μεγάλη Εβδομάδα. Βαρυχειμωνιά παντού. Ακόμη και στον κακό μας τον καιρό. Κι όμως υπάρχει τρόπος να βγούμε από τη μιζέρια και την απαισιοδοξία που γεμίζει τις σκέψεις μας. Να ΜΑΣΚΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ.

Να βάλουμε τη μάσκα της χαράς και της ελπίδας. Άλλωστε δεν χάλασε κι ο κόσμος. Μπορούμε να ζήσουμε έχοντας μόνο ένα αυτοκίνητο, να αλλάζουμε την γκαρνταρόμπα μας μια φορά τα δύο χρόνια, να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού μόνοι μας, να ξεχάσουμε τα γεύματα και δείπνα σε ακριβά ρεστοράν, να πίνουμε το καφεδάκι μας στην βεράντα του σπιτιού μας, να περιορίσουμε τις αναρίθμητες περιττές κλήσεις από το κινητό μας, να δούμε ακόμη και με άλλο μάτι τον σύντροφο μας και να ξεχάσουμε τις αλλαγές γιατί κοστίζουν, και να περιμένουμε τις καλύτερες μέρες με το χαμόγελο στο στόμα. Αρκεί να έχουμε την υγεία μας και όλα θα περάσουν. Και η κερδοφορία θα ξαναβρεί το ύψος της και ο καπιταλισμός τους θαυμαστές του.

Οι μέρες που διανύουμε είναι οι τελευταίες της Αποκριάς. Μασκαρευτείτε και μην αλλάξετε. Παραμείνετε μασκαράδες μέχρι να περάσουν όλα.
Σκεφτείτε θετικά, γιατί μια ζωή την έχουμε….

(Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό AD BUSINESS)

Δεν υπάρχουν σχόλια: