Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ THINK POLITICS

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας
Αυτό το μήνα ξεχωρίζει η Παγκόσμια Ημέρα της Νεολαίας στις 12 Αυγούστου. Επωφεληθείτε της ευκαιρίας που δίνει η ημέρα αυτή για να επικοινωνήσετε και να πλησιάσετε τους νέους ψηφοφόρους. Οργανώστε στην Περιφέρεια ή το Δήμο σας μια εκδήλωση για τη νεολαία. Η εκδήλωση μπορεί να πάρει μεγάλη έκταση εάν επενδύσετε σε ένα Φεστιβάλ Γκράφιτι ή σε μια συναυλία νέων καλλιτεχνών και γκρουπ. Είναι μια άριστη ευκαιρία για να έρθετε σε επαφή και να γνωρίσετε τους αυριανούς σας ψηφοφόρους. Ενέργειες που έχουν απήχηση στη νεολαία θα ενισχύσουν το προφίλ σας ως ενεργό πολιτικό πρόσωπο που αφουγκράζεται τις ανάγκες των νέων.

Επισκεφθείτε τα καφενεία και τις εκκλησίες του Δήμου σας
Το καφενείο είναι η Εκκλησία του Δήμου της σύγχρονης Ελλάδας. Είναι ο χώρος στον οποίο προσέρχονται άνθρωποι που θέλουν να επηρεαστούν, θέλουν να ενημερωθούν, θέλουν να ακούσουν γνώμες, απόψεις και κουτσομπολιά. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ακόμα ευκολότερο να γνωρίσετε τους θαμώνες και να παρεισφρήσετε στις συζητήσεις τους καθώς όλοι έχουμε πιο ευχάριστη διάθεση και είμαστε πιο χαλαροί. Μη ξεχνάτε ότι οι θαμώνες των καφενείων έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν πολύ περισσότερους ψηφοφόρους σε σχέση με άλλους πυρήνες επηρεασμού της κοινής γνώμης. Στην εκκλησία από την άλλη θα έχετε την ευκαιρία να αναμειχθείτε με ένα διαφορετικό κοινό, κυρίως γυναίκες και νοικοκυρές. Είναι το κοινό που δε συχνάζει στα καφενεία, οπότε η εντατικοποίηση των επισκέψεών σας τόσο στο καφενείο όσο και στην εκκλησία είναι ένας αλάθητος συνδυασμός που θα αποφέρει πολλά οφέλη στην υποψηφιότητά σας.

Να είστε παρών στους καλοκαιρινούς εορτασμούς
Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, επωφεληθείτε του χαλαρού κλίματος και κάντε αισθητή την παρουσία σας σε πανηγύρια και εορτασμούς, εξασκώντας τις δημόσιες σχέσεις σας. Οι πολίτες θέλουν να γνωρίσουν και την πιο προσιτή, απλοϊκή πλευρά σας, πέρα από τις ικανότητές σας ως πολιτικός. Σε ανεπίσημες συζητήσεις, δείχνοντας ευαισθησία απέναντι στα θέματα που τους απασχολούν, μπορείτε να κερδίσετε αφοσιωμένους υποστηρικτές και εθελοντές για την προεκλογική σας καμπάνια.

Κάντε διακοπές στα μέρη που επιλέγουν και οι ψηφοφόροι σας
Περπατήστε ανάμεσα στους δυνητικούς σας ψηφοφόρους, δώστε τους την ευκαιρία να σας σφίξουν το χέρι, να συζητήσουν μαζί σας για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Συχνάστε στις παραλίες και τα μαγαζιά, και κάντε καλοκαιρινούς περιπάτους όπως κάθε τουρίστας- επισκέπτης. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να νιώσουν πως είστε προσιτός. Η λογική του είναι «ένας από μας» σχεδόν πάντοτε μεταφράζετε σε περισσότερους σταυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: