Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Δύο χρόνια αυταπάτες, φούμαρα και ψευδαισθήσεις. Του Θανάση Παπαμιχαήλ



Μετά βαΐων και κλάδων πριν από δύο χρόνια οι πολίτες ζητωκραύγαζαν τη νίκη της πρώτης φοράς αριστεράς. Δύο χρόνια μετά, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων είναι στα πρόθυρα της σταύρωσης, μια και η αναμενόμενη ελπίδα αποδείχθηκε φρούδα!
Άτολμοι, φοβικοί, ανέτοιμοι, ανέμπνευστοι νεοσσοί στην πολιτική οι περισσότεροι, παρέμειναν δύο χρόνια τώρα, άκριτα δογματιστές παρά πραγματιστές.
 
Δύο χρόνια πορεύονται την οδό του λαϊκισμού, της καπηλείας και της δημαγωγίας αδιαφορώντας για τις συνέπειες των αδύνατων κοινωνικών τάξεων, των χαμηλοσυνταξιούχων και πολλών ταλαιπωρημένων και παραπλανημένων ψηφοφόρων.
 
Δύο χρόνια τώρα «μαγειρεύουν» επιστροφές ολοκληρωτικών συστημάτων, και καταστροφές των υγιών δυνάμεων της αγοράς, ενώ «σπρώχνουν» τον λαό στα συσσίτια σωτηρίας, ολοκληρώνοντας το τελικό σχέδιο της φτωχοποίησης και διάλυσης και του τελευταίου υγιούς κυττάρου της ελληνικής οικονομίας.
 
Δύο χρόνια τώρα με μαξιμαλιστικές και μη εφικτές υποσχέσεις προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα ευφορίας, μόνο που κανένας πλέον δεν τους πιστεύει, θύματα και οι ίδιοι των ψευδαισθήσεων που καλλιέργησαν. Η ρητορική της εξουσίας, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα θεσμικά ατοπήματα έχουν τα όρια τους.
 
Δύο χρόνια τώρα ζούμε το νέο μαρτύριο του Σίσυφου που ακούει στο όνομα GREXIT ή NO GREXIT. Πραγματικό ψυχόδραμα, στο οποίο έχουμε καταδικαστεί από τον εσμό των νεόκοπων πολιτικών που επιλέξαμε να μας κυβερνούν.
 
Δύο χρόνια τώρα με ψευδεπίγραφες στροφές στον ρεαλισμό, για κέρδος χρόνου, με νέας κοπής επικοινωνιακά παραφερνάλια και λάσπης στον ανεμιστήρα για τη διατήρηση της «καρέκλας» και αναγωγή της εξουσίας σε αυτοσκοπό. Η πορεία της παρακμής συνεχίζεται και ο άνεμος της χρεοκοπίας βρίσκεται εντός της χώρας με ορατές τις καταστροφικές συνέπειες του.
 
Δύο χρόνια τώρα ζούμε με αυταπάτες, φούμαρα και ψευδαισθήσεις.  Ανήμερα, οι πολιτικοί μας αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και το πολιτικό θερμόμετρο θα «χτυπήσει» κόκκινο. Κάτι σαν ντέρμπι ποδοσφαιρικών ομάδων. Εμείς, οι πολίτες θα γιορτάσουμε την ημέρα «εν χορώ και οργάνοις» εθνικολαϊκού ρεπερτορίου  ή θα παραστούμε σε επιμνημόσυνη δέηση σιγοψιθυρίζοντας, Ελέησον ημάς!
Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος
- See more at: http://www.ekriti.gr/apopseis/dyo-hronia-aytapates-foymara-kai-pseydaisthiseis-toy-thanasi-papamihail#sthash.yPFvMSoo.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: