Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κυριάκο πάρε γόμα και σβήσε! Του Θανάση Παπαμιχαήλ





Ανθολόγιο υποκρισίας, από αρκετούς «άσωτους» και πολιτικά ξεχασμένους αστέρες, που ζητούν άφεση αμαρτιών σαν βρεγμένες γάτες και μια δεύτερη ευκαιρία ατομικής πολιτικής διάσωσης, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βλέποντας τη δημοσκοπική του άνοδο. Εκλιπαρούν τη συγχώρεση και τη μεγαθυμία των ιθυνόντων και αναζητούν τον μόσχο τον σιτευτό ήτοι την ψήφο των ψηφοφόρων του κόμματος.
Το τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι «άσωτοι» δεν βρίσκονται εκτός αλλά εντός του κόμματος! Όσο για τους μετανοήσαντες ασώτους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το μοναστήρι να είναι καλά και από καλογέρους άλλο τίποτα!
 
Είναι προφανές και ηλίου φαεινότερον ότι σήμερα που οι πολίτες όλων των κοινωνικών τάξεων στενάζουν κάτω από το βάρος των φορολογικών μέτρων και οι τελευταίες σταγόνες λίπους και ρευστότητας έχουν εξαντληθεί, η «καρέκλα» και το κάθε είδους πολιτικό στασίδι εξουσίας είναι το ζητούμενο με κάθε κόστος κυβίστησης.
 
Απευθύνονται ανερυθρίαστα ως αυτόκλητοι σωτήρες της χώρας προσπαθώντας να πείσουν αφελείς και αδαείς ψηφοφόρους ότι αυτοί βρίσκονται εκτός του κάδρου της ευθύνης της χρεοκοπίας της χώρας.
 
Πετάνε την μπάλα στην εξέδρα και φιλοδοξούν να «μπουκάρουν» όπως παλιά στις τηλεοπτικές οθόνες μας ως πλασιέ ποσοστών τηλεθέασης των πολιτικών εκπομπών. Η αίσθηση του γελοίου σε όλο το μεγαλείο.
 
Όμως, φρέσκο γλυκό με «κλούβια» αυγά δεν γίνεται όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.
 
Η σύγκρουση της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το παλιό κομματικό κατεστημένο είναι επιβεβλημένη από την κοινωνία που εξέλεξε  την ηγεσία λόγω ανανέωσης και αποστροφής προς τον λαϊκισμό, πριν ένα χρόνο ακριβώς!
 
Ανίκανοι πολιτικάντιδες, νεόκοποι υπερασπιστές της παράταξης που είδαν το φως το αληθινό της εξουσίας, και με ψοφοδεή παρακάλια προσπαθούν να μπουν στο κάδρο των στελεχών που θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη μέρα της εξουσίας. Για πολλούς η θέση τους θα ήταν στο περιθώριο της πολιτικής και όχι στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος που στοχεύει στην αυτοδυναμία.
 
Μοναδική περίπτωση καθυστέρησης της «εκ βάθρων» περιβόητης ανανέωσης των ψηφοδελτίων του κόμματος, είναι η προσφυγή στις κάλπες εντός δεκαοκταμήνου ήτοι μέχρι τον Μάρτιο ενεστώτος έτους όπου στις λίστες θα φιγουράρουν και πάλι πολλά από τα στελέχη «παλιάς κοπής».
 
Στην περίπτωση αυτή, την ευθύνη της ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στο Κοινοβούλιο θα την έχουν αποκλειστικά οι ψηφοφόροι του κόμματος. 
Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: