Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Μικρός οδηγός για Μυστικούς Δείπνους!


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου


Με γάτες ράτσας ή κεραμιδόγατους ο μικρός οδηγός Μυστικών Δείπνων αποκτά ιδιάζουσα πολιτική βαρύτητα μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μεταξύ μεγαλοεκδότη και μεγαλοπολιτικού. Και το γεγονός θα έμενε άνευ ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας αν δεν είχαν συμβεί γεγονότα που αλλάζουν άρδην το μηντιακό μας σκηνικό. Φανεροί και Μυστικοί δείπνοι πολιτικών, μας έχουν κατακλείσει τον τελευταίο καιρό και στη συνέχεια ακούμε διαψεύσεις ή κύκλους να μεταφέρουν τα πολιτικά μηνύματα και τις προβλέψεις των εθνοσωτήρων μας! Τα γεύματα ή δείπνα που σερβίρονται μπορεί να είναι από φάβα με λάκκο ή ακόμη και φιλέτα καλά ψημένα μέχρι και Καμένα!

Η Ελλάδα όλη είναι ένα απέραντο καφέ – μαγειρείο. Είναι οι μοναδικές επενδύσεις που γίνονται από νέους και παλιούς ανέργους και σε λιγότερο από ένα χρόνο βάζουν λουκέτο, μια και έχει περιοριστεί η «σπατάλη» ακόμη και του ενός καφέ έξω, από τους εν ενεργεία εργαζόμενους.

Και έχουμε μόνο τόσο λίγους πολιτικούς να διαπλέκονται πλέον στα φανερά με επιχειρηματίες με αποτέλεσμα την πτώση του τζίρου αρκετών κοσμοπολίτικων κουζινών. Η εποχή μας απαιτεί HOT BISTRO όπως τα HOT SPOT με ελληνική και ολίγον διεθνή κουζίνα.

Με υψωμένα τα ποτήρια εις υγείαν πάντα των πολιτών ψηφοφόρων τους, κλείνουν συμφωνίες, επισφραγίζουν συμμαχίες, επιτυγχάνουν την περιβόητη συναίνεση. Και όλα αυτά για την σωτηρία του λαού! Στο όνομα του γίνονται όλα, και ανάμεσα σε «κρύα πιάτα» με σως Agricola και κάβα Μπούτα σφραγίζονται μνημόνια.

Φυσικά, ο λαός θα πληρώσει και τον λογαριασμό! Όπως όμως ακούσαμε στην εποχή του μνημονίου και χάριν της λιτότητας, μπορεί να σερβιριστεί μόνο καφές, εσπρέσο κατά προτίμηση, και χωρίς μπάτλερ. Φτιαγμένος με τα ίδια τα χεράκια του οικοδεσπότη. Και στη συνέχεια «διαβάζουν» τα φλιτζάνι για να δουν τα μελλούμενα. Τώρα το αν θα βγουν αληθινά τα σημάδια του καφέ, θα εξαρτηθεί από το αν θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Διαφορετικά, όλα τα άπλυτα στη φόρα και θα κληθεί πάλι ο λαός να τα «ξεπλύνει» με την ψήφο του.

Εξυπακούεται ότι ο χώρος για  Μυστικό Καφέ - Δείπνο πρέπει να είναι ερμητικά άδειος. Ούτε κατοικίδια, ούτε περιττά έπιπλα και ηλεκτρονικές συσκευές. Ένας καναπές με δύο πολυθρόνες. Μιλάμε σιγά με έντονη μουσική υπόκρουση και έχουμε γραμμένα τα «ρουσφέτια» που θέλουμε να ζητήσουμε. Τα δείχνουμε χωρίς να τα διαβάζουμε! Έτσι ούτε γάτα, ούτε διαπλοκή!


Με την ίδια ακριβώς λογική θα πρέπει να υλοποιούνται και οι συναντήσεις φανερές ή κρυφές όλων των πολιτικών αντιπάλων αλλά και με δικούς μας «ελεύθερους πολιτικούς» που αενάως μετακινούνται από κόμμα σε κόμμα. Άλλωστε, σε όλους μας είναι γνωστό το «ουδέν κρυπτόν για πάντα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: