Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Ζητάω πίσω την ψήφο μου....


Του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγου - Δ/ντή της Think Politics

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές αποφάσισα να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα, ως ο κυρίαρχος λαός, και να ψηφίσω το κόμμα που με έπεισε με το προεκλογικό του πρόγραμμα. Παράλληλα, «σταύρωσα» τρεις υποψήφιους, δύο άνδρες και μια γυναίκα για να με εκπροσωπήσουν επάξια στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Συμπτωματικά εκλέχθηκαν και οι τρεις. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Σήμερα, μετά από δυόμιση χρόνια διαπιστώνω ότι πήγε η ψήφος μου χαμένη. Το κόμμα που ψήφισα δεν τήρησε καθόλου τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και το καλύτερο, «λάκισαν» από το κόμμα χωρίς να με ρωτήσουν και οι τρεις αντιπρόσωποί μου στη Βουλή! Ο ένας πήγε σε μια κομματική παραφυάδα, η άλλη έμεινε μόνη, ανεξάρτητη σαν την καλαμιά στον κάμπο και ο τρίτος βρίσκεται σε αναζήτηση νέας πολιτικής στέγης, παζαρεύοντας τη συνέχιση της πολιτικής του καριέρας προσφέροντας «προίκα» τα ψηφαλάκια που του είχαμε δώσει. Κάτι σαν κηδεία με ξένα κόλλυβα! Νομιμοποιούμαι να ζητήσω πίσω την ψήφο μου και να διεκδικήσω αποζημίωση για αθέτηση υπεσχημένων.
Σε λίγο καιρό θα ξαναέχουμε τις ίδιες εκλογές με ένα πληθωρισμό νέων κομμάτων και κομματιδίων – παραφυάδων παλαιών κομμάτων. Όλοι θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι θα μας σώσουν. Άλλοι με προεκλογικό πρόγραμμα, την περίληψη του πρώτου και δεύτερου Μνημονίου και άλλοι χωρίς πρόγραμμα μια και η πορεία στο άγνωστο δεν το χρειάζεται.
Όσο για τους «αντιπροσώπους» μας στη Βουλή που προφασιζόμενοι τη δική μας σωτηρία, κοιτάζουν να επιβιώσουν πολιτικά και να γλυτώσουν από προπηλακισμούς και γιαουρτώματα καλά θα κάνουν να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια.
Η χώρα δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς που δεν σέβονται τους ψηφοφόρους. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: