Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κίνημα Αισιοδοξίας


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγος

Μετά το κίνημα της πατάτας, ακολουθεί το κίνημα του πασχαλιάτικου τραπεζιού, τα κινήματα του μπρόκολου, του καρπουζιού, του πεπονιού και πολλά ακόμη κινήματα. Προτείνω να δημιουργήσουμε ένα ακόμη κίνημα, το κίνημα της αισιοδοξίας. Είναι κάτι που μας χρειάζεται πρώτιστα. Να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας. Να τα βλέπουμε όλα αισιόδοξα και καθαρά. Με το να περπατάμε με το κεφάλι κάτω, με το να έχουμε ξεχάσει να χαμογελάμε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Αντί να βλέπουμε δυσκολίες σε κάθε ευκαιρία, να βλέπουμε ευκαιρίες σε κάθε δυσκολία όπως είπε και ο Winston Churchill. Ένας άνθρωπος γεμάτος μιζέρια, δυστυχία και απαισιοδοξία είναι επικίνδυνος να μετατραπεί σε φορέα απεχθoύς μεταδιδομένου νοσήματος όπως η κατάθλιψη.
Το κίνημα της Αισιοδοξίας προτρέπει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, να σταματήσουμε να βλέπουμε τα δελτία ειδήσεων των τηλεοράσεων, εκπομπές που ανακυκλώνουν τον φόβο και την ανασφάλεια μας για το παρόν, τις νεκρολογικές αναλύσεις των ειδικών για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και τις τραγωδίες που έχουν συμβεί σε άλλες χώρες με τα ίδια με εμάς προβλήματα.
Δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε αισιόδοξα, να λέμε καλημέρα, να γελάμε και να απολαμβάνουμε το αληθινό νόημα της ζωής. Η ζωή συνεχίζεται εξίσου ευχάριστη και χωρίς τα προνόμια που χάνουμε. Αρκεί να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Ας στρατευθούμε στο κίνημα της αισιοδοξίας και θα έρθουν οι καλύτερες μέρες σε πείσμα των ειδικών «νεκροθαφτών».

Δημοσιεύθηκε στο AD BUSINESS

Δεν υπάρχουν σχόλια: