Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...


Του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου – Δ/ντή της Think Politics.


1. Μην ακολουθήσετε τα βήματα του προκατόχου σας Δημάρχου. Αλλάξτε κατεύθυνση και δημιουργήστε το δικό σας προσωπικό δρόμο.
2. Ανοίξτε τα «παράθυρα» του Δήμου σας να μπει φρέσκος αέρας, φως, αισιοδοξία επιλέγοντας για συνεργάτες τους πιο άξιους και δυνατούς συνεργάτες σας για να αντέξουν στις συντεχνιακές νοοτροπίες και συστήματα διαφθοράς που κληρονομήσατε.
3. Μην περιμένετε να βρείτε ομοφωνία από τους συνεργάτες σας. Το προσωπικό συμφέρον τους διαφοροποιεί. Εσείς καλλιεργείστε ένα κλίμα ομοφωνίας.
4. Κάντε μια έρευνα αρχής και προσδοκιών. Ξεκινώντας τη θητεία σας είναι πολύ χρήσιμο να ξέρετε τους λόγους για τους οποίους σας ψήφισαν οι πολίτες και τι περιμένουν από εσάς.
5. Δείξτε ομαδικό πνεύμα από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων σας. Σεβαστείτε τη μειοψηφία του Δήμου για να σας σεβαστεί κι αυτή. Μοιράστε τις θέσεις δημοκρατικά.
6. Χρησιμοποιείστε ορκωτούς λογιστές και ελέγξτε τα οικονομικά του Δήμου που αναλάβατε. Δεν θα ήταν σωστό να χρεωθείτε τις ατασθαλίες του προηγούμενου Δημάρχου.
7. Μην ξεχνάτε τους δημοτικούς σας συμβούλους που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν τους έχετε ενεργοποιήσει σε αξιώματα του Δήμου. Φροντίστε να τους έχετε κοντά σας, ενημερώνοντας για την κάθε σας κίνηση. Αυτοί θα σας βοηθήσουν στη θητεία σας αν τους έχετε μαζί σας.
8. Οργανώστε σωστά την επικοινωνία σας από την αρχή. Επανδρώστε το γραφείo Τύπου με έμπειρα πρόσωπα και όχι βολεύοντας γνωστούς και φίλους. Ελάτε σε επαφή με τα ΜΜΕ της περιοχής σας και καλλιεργείστε φιλικές σχέσεις.
9. Οργανώστε υπηρεσίες call center και ενημερώστε τους πολίτες για όποια είδηση θεωρείτε σημαντική. Ακόμη, χρησιμοποιείστε ειδική τηλεφωνική γραμμή για αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες.
10. Εκδώστε έντυπα άμεσης ενημέρωσης. Από την αρχή της θητείας σας εκδώστε ένα έντυπο που να φτάνει τακτικά στο σπίτι των πολιτών και να τους ενημερώνει για το έργο σας, ενώ προβάλει εσάς και την ομάδα σας. Η σταθερή παρουσία σας μέσω του εντύπου πείθει τους πολίτες ότι ενδιαφέρεστε για την ενημέρωση τους, ότι κάνετε έργο και είστε κοντά τους.
11. Διαχειριστείτε σωστά τις κρίσεις. Και επειδή σίγουρα θα αντιμετωπίσετε κρίσεις, δύσκολες καταστάσεις και διάφορα σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας, χρειάζεστε να έχετε δίπλα σας έναν πεπειραμένο, ανεξάρτητο και αμερόληπτο σύμβουλο που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες και να παρακάμψετε τα εμπόδια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: