Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Οι έξυπνοι βλέπουν TV!


Του Θανάση Παπαμιχαήλ
Επικοινωνιολόγου,
Διευθυντή της Think Politics

Ανοίξτε την τηλεόραση και λύστε όλα σας τα προβλήματα. Από οικονομικά μέχρι ερωτικά. Μετά από τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες έχουμε και τις πολύ-χρηστικές τηλεοράσεις. Από το πρωί μέχρι το βράδυ λύνουν προβλήματα των τηλεθεατών, μέσα από ζωντανές εκπομπές και από reality show. Θέλετε να μάθετε πόση σύνταξη θα πάρετε στα 52, πότε θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης, πώς θα μαγειρέψετε για την πεθερά σας, οι πρωινές εκπομπές όλων των καναλιών σας δίνουν τις απαντήσεις.

Συνεχίζουμε την τηλεοπτική μας ημέρα λύνοντας όλα τα προσωπικά μας προβλήματα που μας απασχολούν όπως ο σύζυγος μου τα ‘φτιαξε με τη μητέρα μου, η αδελφή μου ορέγεται τον άνδρα μου, ο γιός μου τα ‘φτιαξε με μια bar woman και άλλα σημαντικά προβλήματα. Ειδικοί ψυχολόγοι, ψυχίατροι, καφετζούδες, αστρολόγοι αλλά και τέως πάσχοντες από τις ίδιες ασθένειες αναλαμβάνουν να σας συμβουλεύσουν.

Και έρχεται το βράδυ, όπου όλη η οικογένεια μαζεύεται γύρω από την τηλεόραση κρατώντας ένα πιάτο φαγητού στα γόνατα ή στο τραπεζάκι του σαλονιού, για να μην χάσουμε τις εκπομπές που βρίσκουν δουλειές σε νέους και νέες εκπαιδεύοντας τους να γίνουν μοντέλα, τραγουδιστές, παρουσιαστές, ταχυδακτυλουργοί κλπ. Συνεχίζουμε με εκπομπές για ειδικά κοινά τηλεθεατών όπως ανίκανους να διαχειριστούν τα οικονομικά τους, επιχειρηματίες που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού χρεοκοπημένους από δάνεια και κάρτες, αγρότες που ψάχνουν νύφες και πεθερές που θέλουν να ξεφορτωθούν τον σιτεμένο για να βρει γυναίκα γιό τους.

Παράλληλα, ειδικοί αναλαμβάνουν να σας διακοσμήσουν, να βάψουν, να οργανώσουν σπίτια, ξενοδοχεία, καταστήματα, δωρεάν. Σε τρέϋλερ που τρέχουν όλη μέρα στις οθόνες μπορείτε να κερδίσετε του κόσμου τα δώρα. Από μίξερ μέχρι τηλεόραση 65 ιντσών.
Ένας έξυπνος τηλεθεατής δεν χρειάζεται να εργαστεί για 600 ευρώ το μήνα. Ζωή χαρισάμενη μόνο με τηλεόραση όλη μέρα.

Από τη στήλη Non-paper του περιοδικού Ad business

Δεν υπάρχουν σχόλια: