Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Πολιτικές προβλέψεις για τον Νέο Χρόνο Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ-Επικοινωνιολόγος

 

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, θα κλειδωθούν πολλά από τα γεγονότα, αρχής γενόμενης από την πανδημία του κορονοϊού και λοιπών προβλημάτων που μας κληροδότησε και συνεχίζει να μας κληροδοτεί, παρά την αρχή του τέλους του, που φαίνεται να έρχεται, με την έλευση των εμβολίων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα της πρώτης θέσης, στην προτίμηση των πολιτών, πρωτοφανές για μια κυβέρνηση δέκα οκτώ μηνών, μετά την ανάληψη της εξουσίας και μετά τα δεινά που μας έφερε η οικονομική κρίση, λόγω της πανδημίας και τις εξαλλοσύνης του άρπαγα γείτονα. Στον νέο χρόνο που ξημερώνει το εμβόλιο φαίνεται να είναι μια ένεση τόνωσης, στην πρωτοκαθεδρία της κυβέρνησης, αρκεί όλα να πάνε σύμφωνα με τις προβλέψεις της.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της και την ιδεολογική της ταυτότητα, μετά από παλινδρομήσεις μεταξύ σοσιαλδημοκρατίας και “καθαρής” αριστεράς. Οι “άστεγοι” πλέον ψηφοφόροι της, είναι κοντά στο ένα τέταρτο των ψηφοφόρων της, στις τελευταίες εκλογές. Ακλόνητος θα παραμείνει στην θέση ο αρχηγός της, μέχρι τις πρόωρες εκλογές, που φημολογούνται ότι θα γίνουν μέσα στο νέο χρόνο. Θα κινδυνεύσει μόνο, αν χάσει την πρώτη θέση και με διαφορά από το πρώτο κόμμα, σε ποσοστό μεγαλύτερο της τελευταίας εκλογικής μάχης. Οψόμεθα για το περαιτέρω.

Για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν προβλέπονται λαμπρές ημέρες δόξας, αν και για μερικά κόμματα, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις,  η "έξοδος" από το κοινοβούλιο είναι στα όρια.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σταθερά πρώτος στην προτίμηση και στην εμπιστοσύνη των πολιτών, έρχεται ο Πρωθυπουργός της Χώρας και δεύτερος ο ΚΑΝΕΝΑΣ που άλλοτε πρώτευε!. Πρωτόγνωρα πράγματα, για πολλούς. Να δούμε αν αυτό το σερί, ή "ρέντα" , του Πρωθυπουργού θα συνεχιστεί και το επόμενο χρόνο.

 Οι πολίτες περιστρέφονται στον "κυκλώνα", πανδημία, οικονομική ανέχεια και στον “ψυχρό πόλεμο” με τον παράλογο γείτονα!

Σοκ και δέος κυριαρχούν στις προβλέψεις. Φόβος ,αγωνία, κόπωση, δυσπιστία και ψυχικές παρενέργειες αρχίζουν να απειλούν τους ανθρώπους.

 Μοναδικός “οδικός χάρτης” εξόδου από την ομαδική παράκρουση, αναζητείται εναγωνίως στο Θεόσταλτο εμβόλιο, παρά τις ενστάσεις μερίδας πολιτών. 

Στην καρδιά του προβλήματος, όλων όσων αμφισβητούν το εμβόλιο, βρίσκεται ένα μείγμα άγνοιας, ασχετοσύνης, και σίγουρα αντι-επιστημονικότητας και αδιαφορίας, 

αν μας χτυπήσει το νέο χρόνο την πόρτα μας, το σύνδρομο της Ιταλίας. 

Μια ανάλογη τραγωδία και στην χώρα  αφήνει αδιάφορους αρκετούς "αρνητές" του εμβολίου. 

Άρνηση για την άρνηση και για λίγες στιγμές δημοσιότητας. 

Μια ώρα αρχύτερα, εκατοντάδες συνάνθρωποι μας ,να κλείσουν ραντεβού με τον Θεό!

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι ο νέος χρόνος δεν θα είναι εύκολος και για πολλούς συνανθρώπους μας, τραγικός. 

Ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί από προσώπου γης ούτε τα χιλιάδες προβλήματά μας θα λυθούν “διά μαγείας”

Όμως dum spiro spero, η λατινική πρόταση “όσο ζω ελπίζω” ας είναι ο οδηγός μας για τον νέο χρόνο. 

Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Από καρδιάς,

Καλή χρονιά!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: