Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Πολιτικές προβλέψεις για το Νέο Χρόνο. Του Θανάση Παπαμιχαήλ




Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πολλά από τα σημερινά κόμματα θα κλειδωθούν οριστικά στο εγγύς μέλλον. Ήδη στις περισσότερες δημοσκοπήσεις «παγιώνεται» η έξοδος από το κοινοβούλιο των περισσότερων λεγόμενων «μικρών» κομμάτων. Η αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνει τα ποσοστά της λόγω τιμωριτικής διάθεσης και το κυβερνών κόμμα «χάνει» ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του, που κατευθύνεται στην επιλογή της αδιευκρίνιστης ψήφου. Οι «άστεγοι» τέως ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος, είναι κοντά στο ένα τρίτο των ψηφοφόρων του στις  τελευταίες εκλογές!

Εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι και από τις κυβερνητικές επιδόσεις και ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων θα προτιμήσει την αποχή λόγω δυσαρέσκειας του από τα πολιτικά κόμματα.

Δεν εμπιστεύονται και σταθερά πρώτος στην προτίμηση για Πρωθυπουργός ο ΚΑΝΕΝΑΣ. Απαξίωση και μηδενική ανοχή σε υποσχέσεις και περιόδους χάριτος. Οι πολίτες περιστρέφονται στον «κυκλώνα» τρίτο μνημόνιο και τους αφήνει αδιάφορους η πολιτική επικαιρότητα και τα απόνερα του ανασχηματισμού.

Έχουν καταλήξει σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, να κάνουν την αναμενόμενη ανατροπή, δίνοντας τέλος στην αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος. Το μεγάλο crash test με την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού δεν θα αργήσει να γίνει. Η απογοήτευση, η οργή, ο θυμός και η δυσφορία απέναντι στην ανακολουθία λόγων και έργων των παλαιών πολιτικών σχηματισμών, που συνεχίζουν να κουράζουν τους πολίτες με τις προσωπικές βιτριολικές αντιπαραθέσεις τους, καθιστούν τη σύγκρουση με κάθε τι νέο, αναπόφευκτη!

Σοκ και δέος οι προβλέψεις για το νέο χρόνο. Αναμένονται ,νέα και προσαυξημένα τα παλιά χαράτσια, απίστευτου ύψους ασφαλιστικές εισφορές, μισθοί που αρκούν για επιβίωση μόνο τον μισό μήνα, νέο ρεκόρ αύξησης λουκέτων και ένας "οδικός χάρτης" εξόδου από την ομαδική παράκρουση να αναζητείται εναγωνίως στα κυβερνητικά γραφεία. Αποσβόλωση και μαρμάρωμα για τους περισσότερους και κυρίως "αιώνιους" πολιτικούς μας, λόγω αναγκαστικής αποστρατείας τους! Μια αποστρατεία που θα επιβληθεί από τις νέες τάσεις κριτηρίων επιλογής του εκλογικού σώματος ,αποδεκατίζοντας ακόμη και τους περισσότερους παλιούς και γνωστούς μας κομματικούς σχηματισμούς,, φέρνοντας στο προσκήνιο νέους, που η επώαση τους φτάνει στο τέλος! Συστήνεται, σε αρκετούς πολιτικούς να επιλέξουν πρώτοι την πόρτα εξόδου, πριν τους την δείξουν οι ψηφοφόροι. Αν φυσικά θέλουν να φύγουν με το κεφάλι ψηλά! Το Re-Thinkpolitics είναι νομοτελειακό και θα πάρει σάρκα και οστά την νέα χρονιά.

Το κοντέρ θα μηδενίσει για πολλούς πολιτικούς που στήριζαν την ύπαρξη τους σε κομματική «καμαρίλα» δηλαδή κλειστές κομματικές διαδικασίες. Οι πολίτες είναι πολιτικά πιο συνειδητοποιημένοι και τα νέα μέσα ενημέρωσης ρίχνουν άπλετο φως στα πεπραγμένα τους.

Πολιτικά κόμματα και πολίτες διανύουν περίοδο αμφισβήτησης και δυσπιστίας. Η διανομή των κρατικών πόρων πρέπει να γίνεται προς όφελος του συνόλου των πολιτών και όχι της εκλογικής πελατείας τους. Με το νέο χρόνο θα δούμε νέους σχηματισμούς στην πολιτική κονίστρα, που θα προσπαθήσουν να ισορροπήσουν σε απόλυτα διάφανη σχέση με τους πολίτες. Οψόμεθα…
Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος
- See more at: http://www.ekriti.gr/apopseis/politikes-provlepseis-gia-neo-hrono-toy-thanasi-papamihail#sthash.IIClM7Nu.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: