Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγου

Όλα είναι πολιτική όπως πολιτική είναι και τα νέα προγράμματα των τηλεοπτικών καναλιών μας.
Πολιτική είναι, η μετάδοση σε prime time των τούρκικων σήριαλ που μας μεταφέρουν χρονικά στη δική μας περίοδο της δεκαετίας ’60 και ’70. Δεκαετίες των δύο κοινωνικών τάξεων. Η Μεσαία τάξη, που δημιουργήθηκε σε μας στην δεκαετία του ’80 και ’90 δεν υπάρχει στα σημερινά τούρκικα σήριαλ, όπως θα εκλείψει και εδώ σε σύντομο χρονικό διάστημα.Τηλεοπτική ζώνη φιλίας των δύο λαών, όπως λέμε ΑΟΖ!
Πολιτική είναι, η καθημερινή ακινητοποίηση της κοινωνίας μας με τα εκβιαστικά διλήμματα από τις λεγόμενες ενημερωτικές εκπομπές. Μονοθεματικές, άκρως φοβιστικές και ενοχικές.
Πολιτική είναι να θυμίζουν, μέσα από εκπομπές μαγειρικής που θα κατακλύσουν τις τηλεοπτικές οθόνες μας, πόσο καλά περνούσαμε και στο χέρι μας είναι να ξαναπεράσουμε αν είμαστε καλά παιδιά και πληρώνουμε τα πάσης φύσεως χαράτσια!
Σε λίγο η μυρωδιά φρεσκομαγειρεμένου φαγητού θα έρχεται από το σαλόνι που έχουμε την τηλεόραση και όχι από την κουζίνα.
Αστακομακαρονάδες, τούρτες και πολλά λαχταριστά εδέσματα θα μπαίνουν μέσω Η/Υ πάνω στα πιάτα μας σε φωτογραφίες ενώ στην πραγματικότητα θα τρώμε πατάτες γιαχνί ή μακαρόνια.
Ξεγελιέται όμως η γεύση;
Εκτός τόπου και χρόνου απαράδεκτα και πολλούς άλλου απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς έχουν δώσει για τα νέα τηλεοπτικά προγράμματα. Κι όμως σκεφτείτε, όλα είναι μέρος μιας πολιτικής. Και τα κανάλια την πολιτική την ξέρουν καλά!


Δημοσιεύθηκε στο AD BUSINESS

Δεν υπάρχουν σχόλια: