Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ! ΤΥΧΑΙΟ;


Του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγου

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, η γειτονική μας Αλβανία παρουσιάζει μια εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη.
Όλοι οι οικονομικοί δείκτες είναι σε ανοδική πορεία και οι μόνοι δείκτες καθόδου είναι η ανεργία και του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου.
Η άλλοτε «πτωχή» χώρα μας βάζει τα γυαλιά με αποκρατικοποιήσεις, εξόρυξη πετρελαίου, τουρισμό. Την ώρα που εμείς έχουμε πάρει την κατηφόρα οι γείτονες μας, ανεβαίνουν και σε λίγα χρόνια θα είναι ισότιμοι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Φυσικά, αν εμείς έχουμε παραμείνει εντός και δεν έχουμε «εκπαραθυρωθεί» λόγω χρέους και επαναστατικού ταμπεραμέντου. Στην Αλβανία που δεν χρωστάει, πάνω από χίλια κρατικά ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα που χρωστάει, αν γινόταν κάτι τέτοιο. Σε λίγο τα εξαγώγιμα ελληνικά μυαλά θα μεταναστεύουν κατά κύματα στις ευρωπαϊκές χώρες και τα ελληνικά εργατικά χέρια θα αναζητούν δουλειά στις τουριστικές περιοχές της Αλβανίας.
Όσο για τις εταιρίες του κλάδου της επικοινωνίας που «φυτοζωούν» στην Ελλάδα του ΔΝΤ, καλό θα ήταν να αρχίσουν να κάνουν έρευνα αγοράς στη γειτονική μας χώρα. Ίσως να αποδειχθεί το Ελ Ντοράντο των Βαλκανίων!

Δημοσιεύθηκε στο AD BUSINESS

Δεν υπάρχουν σχόλια: