Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Are you talking to me? Του Θανάση ΠαπαμιχαήλAre you talking to me? Θα πρέπει να είναι απάντηση στον κυνισμό των δηλώσεων, όσων έχουν το θράσος να θριαμβολογούν ότι ήρθε η «αόρατη» ανάπτυξη, από όλους τους εξαπατημένους πολίτες αυτής της χώρας.
Are you talking to me? Θα πρέπει να είναι η απάντηση στον εμπαιγμό, ότι τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα ,θα φέρουν αντίμετρα. Ξέρουμε καλά από τις προηγούμενες υποσχέσεις, πόσες τηρήθηκαν!
Are you talking to me? Θα πρέπει να είναι η απάντηση στα επαναλαμβανόμενα πολιτικά ψέματα, που κινδυνεύουν να πάρουν τη θέση της αλήθειας, στη μετά – αλήθεια εποχή. Η δύναμη της προπαγάνδας αλλάζει λέξεις, έννοιες, νοοτροπίες. Ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών και εγκυμονεί «εκτροχιασμό» βασικών συνταγματικών επιταγών.
Are you talking to me? Η αυθόρμητη απάντηση σε όσους πολιτικούς πρωτοκλασσάτους και μη ομφαλοσκοπούν και αναλώνονται σε αμπελοφιλοσοφίες σε ΜΜΕ παραδοσιακά και νέας τεχνολογίας με τη σιγουριά του εγγυημένου μηνιαίου μισθού των 7 χιλιάδων ευρώ αν είναι μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και 17 χιλιάδων αν είναι μέλος του Ευρωπαϊκού.
Are you talking to me? Η μοναδική απάντηση σε όσους επιμένουν να σε κοροϊδεύουν «βαφτίζοντας το κρέας, ψάρι» και ότι με το νέο μνημόνιο δεν θα επιβληθούν ούτε ένα ευρώ πρόσθετα μέτρα, ούτε θα μειωθεί το αφορολόγητο, ούτε, ούτε, ούτε…. Ονοματίζουν ακόμη το σπιράλ της ύφεσης, σε ανάπτυξης. Πανηγυρίζουν για τα θηριώδη πλεονάσματα που υπέγραψαν!
Are you talking to me? Ότι θα έχουμε το τέλος της επιτροπείας, αν ψηφιστούν τα μέτρα των 5 δις ευρώ; Θα βαρεθούμε να ακούμε για τη βιωσιμότητα του χρέους, τις νέες δόσεις αποπληρωμής, αν φυσικά πληρώσουμε τη δόση του Ιουνίου. Η επιτροπεία ήρθε και θα μείνει, όποιο όνομα κι αν της δώσουμε. Τουλάχιστον μέχρι το 2023 και βλέπουμε….
Are you talking to me? Θα πρέπει να είναι η απάντηση όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης, σε όλους, όσοι θα προσπαθήσουν να «υφαρπάξουν» την ψήφο με νέα αφηγήματα, πελατειακές πολιτικές και νέα αντιμνημονιακά happenings.
Are you talking to me? Ένα σύνθημα «μπλόκο» των εξαπατημένων πολιτών απέναντι στα συνειδητά ψεύδη όλων των πολιτικών. Δοκιμάστε το. Τη επόμενη φορά που θα μιλήσετε εκ του σύνεγγυς με έναν πολιτικό ή ακούγοντας τον ραδιοτηλεοπτικά, δώστε την απάντηση, "are you talking to me.." Θα εκπλαγείτε πόσο ευχάριστα θα νοιώσετε! Αν συμφωνείτε με το σύνθημα – μπλόκο, υιοθετείστε το!
Are you talking to me? Η απάντηση – προειδοποίηση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούμε να αντέξουμε κι άλλα βάρη. Οι αντοχές τελείωσαν. Ο νοών νοείτω!
 
 Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: