Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Έξω από τα Δόντια… Του Θανάση Παπαμιχαήλ



Βιώνουμε ήδη μια σοβιετοποιημένη οικονομία και οδεύουμε στην πλήρη κολεκτιβοποίηση της όχι διά της βίας, αλλά δια της πλήρους φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των πολιτών, κύρια του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή πέραν του μισού πληθυσμού της Ελλάδας. Κλείσανε τις τράπεζες, επιβάλλανε κεφαλαιουχικούς ελέγχους, υπερφορολογούνε και αναγκάζουν για υποθήκευση όλα τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών, απαξιώνουν δημοκρατικούς θεσμούς με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση προσφιλών στόχων, όπως η παραμονή τους στην εξουσία και η πλήρης εξάρτηση των πολιτών από τα ψίχουλα που θα μοιράζει η νέα άρχουσα τάξη.
 
Δουλεύουν με σχέδιο όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχουν γνώσεις οικονομίας, δυτικής διπλωματίας και τη στοιχειώδη προνοητικότητα για το που οδηγείται το σκάφος της οικονομίας. Ούτε θα πρέπει να τρώμε το κουτόχορτο και το παραμύθι περί εθνικών συναινέσεων και Οικονομικής κυβέρνησης ως σανίδα σωτηρίας από την οικονομική κρίση. Η πρωτοδεύτερη φορά αριστερά τα έχει απαρνηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν. Αν τα ζητήσουν, κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα. Ψάξτε το!
 
Το άλλοτε ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς αριστεράς, απέχει παρασάγγας σήμερα από το να είναι δημοφιλές και αρεστό στους πολίτες και στη νέα πολιτική πραγματικότητα. Πάλιωσε κι αυτό μαζί με τις διαψεύσεις των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά.
 
Αυτάρεσκα και ομφαλοσκοπικά οδηγούν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να έχει «συνέταιρο» το κράτος ή για να ακριβολογούμε «μεγάλο συνέταιρο» λόγω της αυταρχικής υπερφορολόγησης.
 
Έχουν την πλήρη εικόνα για την πορεία της οικονομίας, καθυστερούν το κλείσιμο της αξιολόγησης για λόγους ιδεοληπτικούς, αδιαφορούν για το πρόσθετο κόστος, αναβάλλουν συστηματικά τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, εφευρίσκουν «αόρατους» εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, συνεχίζουν να καλύπτουν τα λάθη τους χαρακτηρίζοντας τα αυταπάτες, εξακολουθούν να φοράνε την λεοντή του ασυμβίβαστου επαναστάτη, ψεύδονται ασυστόλως χωρίς αιδώ, περιμένοντας το γύρισμα της νέας σελίδας για τη χώρα στον «άλλο κόσμο» που υποσχέθηκαν προεκλογικά.
 
Το είπαν τότε και το εννοούν και σήμερα., μετά από δύο χρόνια. Όμως ο νέος τους κόσμος από εφικτός γίνεται φρικτός για όσους αναγκάζονται να τον ακολουθήσουν.
 
Οι παληκαρισμοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαντλούνται σε ρητορείες για τη μη καταλληλότητα των κυβερνώντων και τις ραθυμίες στον οικονομικό τομέα χωρίς να ψάχνουν για τις κρυμμένες μεταβλητές των πράξεων των κυβερνώντων. Επαναπαυόμενοι σε ευμετάβλητες δημοσκοπικές τάσεις δεν έχουν το θάρρος να συγκρουστούν «μετωπικά» όχι μόνο για τον τερματισμό της λιτότητας αλλά και για τις πολιτικές στοχεύσεις της πρώτης φοράς αριστεράς. Αν πιστεύουν ότι θα πέσει σαν ώριμο φρούτο, θα περιμένουν πολύ ακόμη!
 
Στους ελιγμούς, στις μεθοδεύσεις και στη προπαγάνδα υστερείτε κύριοι της αντιπολίτευσης. Έχετε πολλά επικοινωνιακά μυαλά, αλλά τα περισσότερα είναι άγονα! (thanasis.papamichail@yahoo.gr)
Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: