Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τα μέτρα θα ψηφιστούν, η αξιολόγηση θα κλείσει… Του Θανάση Παπαμιχαήλ




Τα μέτρα θα ψηφιστούν, όσο κι αν εξαντλήθηκαν οι αντοχές και η ανοχή των πολιτών. Άλλωστε η πρώτη φορά είναι η δύσκολη. Μετά το συνηθίζεις!
Τα μέτρα θα ψηφιστούν, από όλους εκείνους που έκτισαν καριέρα πολεμώντας τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση των φόρων, την εκτόξευση του χρέους, τη φτωχοποίηση του μεγαλύτερου ποσοστού των πολιτών που τους ψήφισαν προσδοκώντας να έρθει η ελπίδα της ανάπτυξης
Τα μέτρα θα ψηφιστούν, από όσοι, δύο χρόνια τώρα, βαφτίζουν το «μαύρο» άσπρο, δημιουργούν παράλληλα «γεγονότα» για να αποπροσανατολίσουν, να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από το νέο δυσβάσταχτο κοινωνικό κόστος των μέτρων.
Τα μέτρα θα ψηφιστούν, από όσοι, δεν θέλουν να στερηθούν τα ανέλπιστα προνόμια, ανέσεις και μισθούς απέκτησαν με την εκλογή τους και να επιστρέψουν σε μια μίζερη πραγματικότητα όπως ζουν εκατομμύρια πολίτες λόγω της φτωχοποίησης.
Τα μέτρα θα ψηφιστούν, γιατί οι κυβερνώντες έχουν «τσαγανό» στον κεντρικό πυρήνα τους και στελέχη με κομματικό πατριωτισμό. Δεν έχουν βαρωνίες, φέουδα και συστηματικά διαφωνούντες με τις κυβερνητικές επιλογές, για λόγους προσωπικής προβολής.
Τα μέτρα θα ψηφιστούν, ανεξάρτητα το πόσο βαρύ είναι το τίμημα της αυταπάτης και εξαπάτησης. Δεν είναι η ώρα για ηρωισμούς τύπου GREXIT και πρόωρων εκλογών. Άλλωστε δεν έχει ανοίξει μύτη και μετά το 2019 που θα εφαρμοστούν "ποιος ζει ποιος πεθαίνει" σύμφωνα με δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου!
Τα μέτρα θα ψηφιστούν. Να το πάρουμε απόφαση. Και να το πάρει απόφαση και ο αστικός πολιτικός κόσμος, δεξιός και κεντρώος της χώρας ότι έχει να μάθει πολλά ακόμη από την "πρώτη φορά αριστερά", αν θέλει κάποτε να κυβερνήσει! 
 
Τα μέτρα θα ψηφιστούν γιατί ένα μεγάλο μέρος των πολιτών έχει «ζομπι-ματοποιηθεί» από την απογοήτευση που βιώνει καθημερινά και αδιαφορεί πλέον στις αυξήσεις κάθε είδους λογαριασμών και μειώσεις μισθών.
Τα μέτρα θα ψηφιστούν  γιατί δεν φαίνεται ούτε στον ορίζοντα ο εικονικός αρχηγός των δημοσκοπικών ευρημάτων «ΚΑΝΕΝΑΣ» να διεκδικήσει την εξουσία. Με τα ανεμικά ποσοστά των δημοσκοπήσεων δεν φαίνεται να αλλάζει το σκηνικό, λόγω μέτρων.
Τα μέτρα θα ψηφιστούν γιατί το ακαταμάχητο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, που ευαγγελίζονται οι κυβερνώντες, δεν έχει ακόμη απαξιωθεί στο σύνολο του.
Τα μέτρα θα ψηφιστούν γιατί, όπως τονίστηκε και σε προηγούμενο άρθρο μου, η «ιδρυματοποίηση» του λαού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αποχαυνωμένος, φοβισμένος, απελπισμένος, παρακολουθεί άλαλος τα δρώμενα. Μοναδικός στόχος του η επιβίωση. Πραγματικό ψυχόδραμα.
Τα νέα μέτρα θα ψηφιστούν γιατί θα τα ψηφίσουν όσοι δίνουν τη μάχη για τη διατήρηση της εξουσίας και όχι για τις ιδέες που μας πούλαγαν προεκλογικά. Αυτές «σκούριασαν» και δεν τις παίρνει ούτε ο παλιατζής.
Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: