Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ρίξτε μια γέφυρα, όσο είναι καιρός, για να έχουμε ένα «Πάσχα Σωτηρίας»!




Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγου


Αυτή είναι σίγουρα η γοερή απάντηση όλων των υγιών σκεπτόμενων πολιτών στα «παρατράγουδα» που είδαμε να παίζονται στην τελευταία παράσταση της Βουλής από το θίασο των βουλευτών συγκυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Στο άγνωστο αύριο η φωνή της λογικής των πολιτών θα πρέπει να ακουστεί από τους επαγγελματίες πολιτικούς και για το καλό της χώρας αλλά και για το καλό το δικό τους. Να κρατήσουν τις καρέκλες και τους παχυλούς μισθούς εν μέσω κόκκινων γραμμών και οικονομικής κρίσης.

Στην άλλη όχθη της συγκυβέρνησης δεν είναι η αντιπολίτευση. Δεν είναι ο άλλος βουλευτή. Δεν είναι οποιοσδήποτε άλλος. Είναι ο ίδιος ο λαός. Και καλά θα κάνουν να ρίξουν γέφυρες, να γεφυρώσουν το χάσμα των ιδεολογιών. Αυτές άλλωστε, υπάρχουν μόνο στα προεκλογικά τους προγράμματα.

Στο έργο της Δευτέρας είδαμε και πάλι δύο εκ διαμέτρου αντίθετα μέρη. Το ένα απέναντι στο άλλο και στη μέση «χαίρε βάθος αμέτρητο». Μιλάμε για Ρίο – Αντίρριο της πολιτικής. Μαύρο ο ένας, άσπρο ο άλλος! Το σωστό του ενός, λάθος του άλλου!

Με λόγο διπλής όψεως. Σαν τα κέρματα. Γράμματα όταν είσαι αντιπολίτευση, κορώνα όταν βρεθείς στην εξουσία. Ότι κι αν κάτσει! Τελικά, κερδίζει όποιος είναι δεξιοτέχνης ταχυδακτυλουργός στο «στρίψιμο»!

Φαύλος κύκλος. Χάσμα η απόσταση Ρίου – Αντιρρίου της πολιτικής. Χάρτινοι οι πυλώνες που στηρίζονται τα δύο οικοδομήματα.

Έτσι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουμε φτάσει στον πάτο. Στον πάτο που όσο πάει και βαθαίνει επικίνδυνα. Μοναδική ελπίδα να βρούμε στέρεο έδαφος για να ρίξουμε στη νέα γέφυρα πέδιλα εθνικής σωτηρίας.
Η μόνη γέφυρα που εγγυάται ένα «Σωτήριο Πάσχα».
Η στείρα αντιπαράθεση στις μέρες μας δεν είναι ούτε έξυπνη τακτική ούτε φέρνει επικοινωνιακά αποτελέσματα.

Όταν κυριαρχεί ο κομματικός αντίλογος τότε το μόνο που καταφέρνουν οι πολιτικοί μας είναι να εξοργίζουν τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους!


Και είναι σίγουρο ότι πολλοί  μετά τις τελευταίες εκλογές λένε «στερνή μου ψήφο να σε είχα τώρα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: