Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές ΕΒΕΑ ή μήπως Φοιτητικές εκλογές;


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγου

Ένας κύκλος υποψηφίων συμβούλων, γραμματέων, κολλητών φίλων και παρατρεχάμενοι των υποψηφίων, παρατεταγμένοι ως φρουρά πραιτοριανών στην κεντρική είσοδο του κτιρίου «πασάρουν» στους εισερχόμενους εκλογείς διαφημιστικά φυλλάδια, κάρτες, και επιστολές των υποψηφίων. Όλος ο θίασος επί σκηνής και εισόδου στην παράσταση του έργου «Εκλογές ΕΒΕΑ 2012-2016».
Οι εκπρόσωποι της σύγχρονης οικονομίας κάνουν εκλογές με τις πλέον παραδοσιακές μεθόδους της πολιτικής επικοινωνίας. Στο βωμό της ψηφοθηρίας της τελευταίας στιγμής χρησιμοποιούνται μέθοδοι που προάγουν τον ευτελισμό και την υποτίμηση της αξιοπρέπειας εκλογέων και υποψηφίων.
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, του internet, facebook, twitter και YouTube, όπου οι περισσότερες εκλογές γίνονται μέσω των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας, ένας κλάδος που θέλει να λέγεται σύγχρονος, έχοντας στις τάξεις του χιλιάδες μέλη, επιμένει παραδοσιακά, με κάλπες!
Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το μικρό σημείωμα μου βρίσκει σύμφωνους πολλούς από τους υποψήφιους συμβούλους και πολλά από τα μέλη. Δεν ξέρω αν στην δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, υπάρχει η πολυτέλεια για τέτοιου είδους αλλαγές ή ακόμη και για σκέψη αλλαγών.
Το σίγουρο είναι ότι οι τέτοιου είδους εκλογές δεν είναι ατραξιόν, ούτε θίασος πλανόδιων αφισορρυπαντών.
Ιδιαίτερα για όσους έχουν βλέψεις για την κεντρική πολιτική σκηνή.


Δημοσιεύθηκε στο AD BUSINESS

Δεν υπάρχουν σχόλια: