Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ... ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγου

Όλες οι αμαρτίες του κόσμου χρεώνονται στους σημερινούς αντιπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο. Τα βουλευτικά προνόμια, η ασυλία των βουλευτών και η γενικότερη απαξίωση του κοινοβουλευτισμού, θα δυσκολέψουν την επανεκλογή πολλών.

Στις προσεχείς εκλογές αναμένεται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων να εκδηλώσει τη διαμαρτυρία του, επιλέγοντας πρωτοεμφανιζόμενους υποψηφίους. Δεν είναι μονάχα τα κόμματα εξουσίας εκείνα τα οποία πρόκειται να απορροφήσουν εκλογικά τους κραδασμούς της κρίσης, αλλά και οι νυν βουλευτές τους, ασχέτως εάν έχουν μετάσχει ενεργά στην διακυβέρνηση. Η συνεχής παρουσία και παραμονή τους στο Κοινοβούλιο έχει προκαλέσει κούραση στο εκλογικό σώμα. Οι περισσότεροι βουλευτές του Κοινοβουλίου θεωρούνται από τους πολίτες μέρος του προβλήματος που βιώνουν.

Οι τεχνικές της λιανικής ψηφοθηρίας που μέχρι τώρα είχαν ακολουθηθεί, «τρέχοντας» σε γάμους, βαφτίσια, πανηγύρια και φιέστες δεν αρκούν, αφήστε που μπορεί να κινδυνεύσει και η σωματική ακεραιότητα πολλών υποψηφίων.

Συνεπώς, οι νυν βουλευτές θα κληθούν να δώσουν αγώνα πολιτικής επιβίωσης, πείθοντας τον ψηφοφόρο ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι» και επιπλέον, ότι η δική τους μεμονωμένη περίπτωση αξίζει μιας θετικής αντιμετώπισης ως προς τα ατομικά πολιτικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει. Από κόσκινο, στην κυριολεξία, θα τους περάσουν οι πολίτες πριν αποφασίσουν να τους δώσουν την ψήφο τους.

Μια τέτοια προσπάθεια είναι δύσκολο να τελεσφορήσει με πρόχειρες λύσεις και βοήθειες εκ των ενόντων. Αντιθέτως, χρειάζεται μια νέα ισχυρή πλατφόρμα πάνω στην οποία θα πατήσει η καμπάνια σας, για τη δόμηση και τη λειτουργία της οποίας είναι απαραίτητη η συμβολή επαγγελματικών στελεχών του τομέα της πολιτικής στρατηγικής και της επικοινωνίας.

Είναι σίγουρο ότι το ένστικτο αυτοπροστασίας θα οδηγήσει αρκετούς να εμπιστευθούν έμπειρα στελέχη της πολιτικής επικοινωνίας που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στην κρίσιμη πρόκληση των προσεχών εκλογών. Για να μην ισχύσει η γνωστή παραδοχή «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: