Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Οι Αγανακτισμένοι δεν ζουν πια εδώ…





Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Απύθμενο θράσος από επιφανείς αξιωματούχους. Δηλώνουν σπουδές που δεν έκαναν ποτέ. Μιλάνε ξένες γλώσσες μόνο σε νοηματική κωφαλάλων. Κρατάνε για τον εαυτό τους το ηθικό πλεονέκτημα, ενώ παράλληλα βγάζουν μύρια όσα στο εξωτερικό ή ξεχνάνε να τα συμπεριλάβουν στις δηλώσεις τους.

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πλαστά πτυχία λυκείων, πανεπιστημίων και αντί για τον εξοστρακισμό των «έξυπνων» πλαστογράφων, τους δίνεται και μια δεύτερη ευκαιρία να εξεταστούν και να κρατήσουν τη θεσούλα τους στο δημόσιο. Κοινωνική πρόκληση θεωρείται και από φίλια κυβερνητικά μέσα και η περιβόητη ρύθμιση για την νομιμοποίηση «εξωχώριων» εταιριών για χρήση από πολιτικούς! Και δεν γίνεται, ο γνωστός πολιτικός σεισμός που θα γινόταν παλαιότερα, ούτε προβληματίζεται η κοινή γνώμη, ούτε ιδρώνει το αυτί κανενός.


Σκηνές απείρου κάλλους στα τηλεοπτικά παράθυρα από θέματα ηθικής αλλά και από τα σκληρά μέτρα σε φορολογία και ασφαλιστικό, ανάμεσα σε εκπροσώπους των κομμάτων. Ο πολιτικός υδράργυρος ανεβαίνει στα ύψη προς τέρψιν των τηλεθεατών και της τηλεθέασης των καναλιών. Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά και με εκκωφαντικές αποχωρήσεις από τα πάνελ διαλέγονται με τον δικό τους τρόπο. Όσοι στριμώχνονται, αποχωρούν και όσοι δεν έχουν απάντηση, πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα.

Πέρα όμως από την καρτποσταλική απεικόνιση της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος. Ο κόσμος της βιοπάλης, της ανεργίας, της ανασφάλειας που βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες των λανθασμένων επιλογών των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. Και ο κόσμος αυτός δεν αποζημιώνεται από την τεράστια απογοήτευση του, με τις καθημερινές πολιτικές καρικατούρες των ειδήσεων και των πάνελ των πολιτικών εκπομπών και τις νέες ψεύτικες εξαγγελίες. Και αυτό αποτυπώνεται στα αναιμικά ποσοστά πρόθεσης ψήφου των κομμάτων σε σχέση με τα ποσοστά αποχής από τις εκλογές.

Δύσκολη και καταθλιπτική κατάσταση που ζούμε όσοι απομείναμε στη χώρα μας, καθήμενοι στον καναπέ μας ή στον μικρόκοσμο του ψηφιακού κόσμου, βρίζοντας και απειλώντας «Θεούς και δαίμονες»!

Μια καθημαγμένη κοινωνία από φόρους, ανεργία, λουκέτα επιχειρήσεων, φτωχοποίηση, δεν αντιδρά, μένει απαθής και όπως λένε, οι ανά την Ευρώπη διαδηλωτές «κοιμάται». Μια ολόκληρη κοινωνία βλέπει το τέλος της να έρχεται και κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και στο internet και απλά το παρατηρεί ή και το καταγράφει στο τελευταίο μοντέλο κινητού που απέκτησε. Οι Αγανακτισμένοι δεν ζουν πια εδώ…!

Τέτοια γελοιοποίηση, τέτοια κοροϊδία, τόσα ψεύδη, ο λαός θα τα αποδεχτεί ή επιτέλους θα ξυπνήσει και γαία πυρί μειχθήτω;

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η Κυβέρνηση σε αυταπάτη, η Αντιπολίτευση στον κόσμο της, ο λαός σε κώμα!





Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Μια νέα αρρώστια μαστίζει αυτόν τον τόπο, χρόνια τώρα, και ακούει στο όνομα αυταπάτη. Για όλα φταίνε οι άλλοι, οι διεθνείς συνωμοσίες, οι ξένοι τοκογλύφοι, οι ντόπιοι διαπλεκόμενοι.
Μας ψεκάζουν, μας ζηλεύουν, θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας και τα πλούτη που διαθέτει το υπέδαφος μας. Ιδεοληπτικές εμμονές μας κατατρέχουν ως κοινωνία. Και οι πολιτικοί μας το ξέρουν.

Επίσημα κι από το βήμα της Βουλής, υπουργός παραδέχεται ότι τα νέα μέτρα είναι υφεσιακά, αλλά προχωράμε σε ανάπτυξη.

Βουλευτής θρηνεί για τα νέα μέτρα, αλλά τα ψηφίζει, ενώ άλλος συνάδελφος του τα καθυβρίζει στο περιστύλιο της Βουλής, αλλά μέσα το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ το λέει …. Όλοι φοβούνται μήπως ακούσουν κάποια στιγμή το «Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η ώρα της εκλογικής κρίσης», και το παίζουν μετανοούσες Μαγδαληνές για να έχουν άλλοθι! Αλήθεια, το 45% της αποχής του Γενάρη του ’15, είναι ευχαριστημένο από την επιλογή του;

Ευρωβουλευτής επιτίθεται στο κόμμα με το οποίο είχε εκλεγεί, για τα σκληρά μέτρα που ψήφισε. Εύγε! Θα ήταν όμως λογικά σωστό να παραιτηθεί από το θεσμικό αξίωμα και μετά να το παίξει προστάτης των καταπιεσμένων Ελλήνων. Ψιλά γράμματα θα πείτε!

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ από την αξιωματική αντιπολίτευση, αίτημα για νέες εκλογές και τελευταία δικαίωμα ψήφου σε Έλληνες του εξωτερικού!
Με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέεται το εκλογικό αποτέλεσμα της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκή χώρα με τους ψήφους των ομογενών. Φανταστείτε όμως με ψήφους ομογενών να επιβραβεύεται ένα κόμμα παρά τα ανοσιουργήματα που έχει κάνει ως κυβέρνηση σε βάρος της χώρας.
Οι περισσότεροι ομογενείς ψηφοφόροι γνωρίζουν τα συμβαίνοντα της πατρίδας τους από τα ΜΜΕ και από τον δικό τους «ντόπιο» μικρόκοσμο! Το βρίσκετε λογικό να ψηφίζει κάποιος που δεν γνωρίζει από ΕΝΦΙΑ, μείωση συντάξεων, μισθών και άλλα επιτεύγματα των μνημονίων;

Πασιφανέστατα φαίνεται ότι παίζεται ένα πολιτικό  θέατρο. Η κυβέρνηση, με το μπετόν των 153 ψήφων κάνει ότι θέλει, περνάει όποια μέτρα θέλει και δε δίνει λογαριασμό ούτε στην αντιπολίτευση, ούτε στο λαό. Η αντιπολίτευση σύσσωμη αντιδρά με τον ίδιο τρόπο κατηγορώντας την κυβέρνηση για ψευτιές, ασυνέπειες, ναυάγιο οικονομίας, εκτροχιασμό του τρένου και άλλα συναφή.

Όμως ενδόμυχα αναγνωρίζει ότι η ίδια δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε ένα μικρό αριθμό από τα λεγόμενα «φορομπηχτικά» μέτρα. Και οι δανειστές το ξέρουν.
Αν το είχε τολμήσει, θα είχε βουλιάξει το Σύνταγμα από αλαλάζοντα πλήθη.
Και αν η κυβέρνηση προκήρυσσε πρόωρες εκλογές θα ξεκινούσαν νέες διαπραγματεύσεις, με απρόβλεπτες εξελίξεις;

Και οι θεατές στο πολιτικό θέατρο που παίζεται το παρακολουθούν αμήχανοι, καρφωμένοι στις θέσεις τους, χωρίς να βγάζουν λέξη. Απαθείς παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν που βρίσκονται και ποιο θα είναι το τέλος. Ένας λαός εγκλωβισμένος σε ένα παρόν και μέλλον γεμάτα παγίδες και ανασφάλειες, προτίμησε να πέσει σε κώμα!


Τελικά επειδή ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση δεν έχουν σχέδιο εξόδου από την κρίση, ψάχνονται και δοκιμάζουν εναλλακτικές λύσεις. Μαθαίνουν στου «κασίδη το κεφάλι» όσο αυτό θα υπάρχει! 

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥΣ







Για πρώτη φορά
ΣΕΙΡΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016  /  Διάρκεια Σεμιναρίου:  5 ώρες (16:00 - 21:00)

Οι Σύγχρονες Τεχνικές της Νοημοσύνης
Της Επιτυχίας στην Πολιτική

Η Νοημοσύνη της Επιτυχίας είναι ένα διευρυμένο μοντέλο της ανθρώπινης ευφυΐας. Είναι η μετα-ικανότητα του να μπορεί κάποιος να επικοινωνεί σαν ηγέτης, αυθόρμητα και φυσικά, ανά πάσα στιγμή, χωρίς άλλο κόπο ή προετοιμασία με τρόπο που πείθει και εμπνέει θαυμασμό και σεβασμό.

Οι άνθρωποι, που διαθέτουν την νοημοσύνη της επιτυχίας:
     Διαισθάνονται τι ενθαρρύνει τους άλλους.
     Τι τους συγκινεί και τι τους ενθουσιάζει και έτσι μπορούν να επικοινωνούν  με τρόπο που πείθει τον συνομιλητή τους και αποπνέει την ποιότητα του ηγέτη. 
     Μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό όραμα και να το επικοινωνήσουν στους άλλους με τρόπο που οι άλλοι να το θυμούνται, να το πιστέψουν, να αγωνιστούν και να επενδύσουν σ’ αυτό χρόνο, χρήμα και ενέργεια.

Έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν, να παρακινούν και να κατευθύνουν τους άλλους είτε πρόκειται για τους μελλοντικούς ψηφοφόρους τους ή για άλλους ανθρώπους οι οποίοι είναι πόλοι επιρροής και εξουσίας.

Οι ποιο έξυπνες λέξεις και οι ποιο έξυπνες φράσεις σύντομα θα ξεθωριάσουν και θα ξεχαστούν αν εκείνος που τις χρησιμοποιεί δεν γνωρίζει τους ουσιαστικούς κανόνες της Νοημοσύνης της Επιτυχίας.

Δομή και περιεχόμενα του σεμιναρίου:

Οι Σύγχρονες Τεχνικές της Νοημοσύνης Της Επιτυχίας στην Πολιτική είναι ένα σεμινάριο το οποίο κατά βάσει αποτελείται από λίγη εισαγωγική θεωρία και  πολλές πρακτικές ασκήσεις ανάπτυξης της δεξιότητας της νοημοσύνης της επιτυχίας.

ü   Ασκήσεις ανάπτυξης και καλλιέργειας των ατομικών δεξιοτήτων της Νοημοσύνης της Επιτυχίας
ü   Ασκήσεις Κατανόησης & διαχείρισης της σχέσης με τον συνομιλητή μου
ü   Ασκήσεις αντίληψης εξωλεκτικής επικοινωνίας
ü   Ασκήσεις αύξησης της αντίληψης των  συναισθημάτων των άλλων
ü   Διερεύνηση προσωπικών ποιοτήτων με στόχο την κατανόηση των αυτόματων - μη συνειδητών μοτίβων περιοριστικής συμπεριφοράς & αντιμετώπισης τους.
ü   Ασκήσεις ανάπτυξης της τέχνης της ηγετική επικοινωνίας.



Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες:
1.   Θα έχουν κατανοήσει πλήρως τι είναι αυτό το οποίο μπορεί να αυξήσει την επιρροή τους απέναντι στους συνομιλητές τους.
2.   Θα έχουν ήδη κάνει εξάσκηση κάποιων από τις δεξιότητες της Νοημοσύνης της Επιτυχίας.
3.   Θα έχουν καταλάβει τι είναι αυτό το οποίο μπορεί να δημιουργήσει αφοσιωμένους ακόλουθους και να εμπνεύσει τους άλλους να στηρίξουν το έργο τους.
4.   Θα έχουν μάθει να κατανοούν καλύτερα τους συνομιλητές τους και να αντιλαμβάνονται πολύ πιο αποτελεσματικά τις προθέσεις τους.
5.   Θα έχουν πάρει εργαλεία τα οποία μπορούν να τους κάνουν πιο δημοφιλείς και πιο αποδεκτούς.


Διάρκεια Σεμιναρίου:  5 ώρες (16:00 - 21:00)
Ημερομηνία Σεμιναρίου:   Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016
Κόστος :   125 € (+ ΦΠΑ)
Τοποθεσία:   Think Politics, Λεωφ. Συγγρού 40-42, Αθήνα / Μετρό: στάση Ακρόπολη
Εισηγήτρια Σεμιναρίου:   Ελίνα Γιαχαλή - NLP Life & Business Coach
Ιστοσελίδα: www.lifecoachelina.com
Linkedin: Elina Giachali
Facebook: Elina Giachali Motivational Success Coach

Προφίλ Επαγγελματία:

Η Ελίνα Γιαχαλή είναι Certified Master NLP Practitioner, ICF Life & Business Coach, και Σύμβουλος Κοινωνικής και Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Διδάσκει και εκπαιδεύει ανθρώπους για πάνω από 15 χρόνια. Κάνει Coaching σε άτομα προς την επίτευξη των στόχων τους για πάνω από 5. Έχει μιλήσει σε κοινά μεγαλύτερα των 100 ατόμων. Είναι ένας επαγγελματίας που στοχεύει στο αποτέλεσμα και έχει ιδιαίτερη έφεση στο να κατανοεί τι κινητοποιεί τον coachee της και να τον ωθεί στο να ξεπεράσει τους ίδιους του τους περιορισμούς. Όταν δημιουργεί το πλάνο δράσης της για τα σεμινάρια, τα εργαστήρια και τις συνεδρίες της χρησιμοποιεί ένα σύνολο από παράγοντες και εργαλεία. Από το γήινο και απτό Life Coaching & το Marketing μέχρι την Ενεργειακή Ψυχολογία, τη Φιλοσοφία και τους πιο πνευματικούς Διαλογισμούς.
Tις γνώσεις της στην εκπαίδευση ενηλίκων τις έχει πάρει από μια ευρεία γκάμα σπουδών και σεμιναρίων, και αυτό της δίνει τη δυνατότητα να έχει μια σφαιρική και παράλληλα βαθιά προσέγγιση των θεμάτων με τα οποία δουλεύει. Αρθρογραφεί τακτικά στο epixeiro.gr, το Lifesharing.gr, το inspireyourlife.gr, to atticanews.gr και άλλα ιντερνετικά περιοδικά.
Άρθρα της έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί από τα περιοδικά Psychology, Madame Figaro, Επενδυτή και άλλα έντυπα.


Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μια ψυχή που είναι να βγει….





Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου


Με την ψυχή στο στόμα και πάλι, ήταν ο τίτλος ενός άρθρου μου που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας έχει γίνει θέαμα για όλο τον κόσμο για περισσότερο από ένα χρόνο.

Τη μια «πρόσω ολοταχώς» για ανάπτυξη, την άλλη «όπισθεν ολοταχώς» και πορεία προς τα βράχια, τη μιζέρια και την εξαθλίωση. Μαδάμε τη μαργαρίτα grexit or no grexit. Χώρα έρμαιο εσμού ανίκανων πολιτικών, συντεχνιών, και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Δεν γνωρίζουμε που βαδίζουμε και τι μας περιμένει.

Τη μια οι «δραχμολάγνοι» όπως αποκαλούνται οι φαν της επιστροφής στη δραχμή και στο εθνικό νόμισμα, μια οι ατυχείς δηλώσεις για τη σχέση ανθρώπου και νομίσματος από εξέχοντα πολιτειακό παράγοντα και οι φωνές του αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού επαναφέρουν το δίλημμα για την τύχη του πολύπαθου ενιαίου νομίσματος, του ευρώ.

Από την άλλη πλευρά πολλές χώρες του ευρωπαϊκού νότου αρχίζουν να αντιδρούν στα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που τους επιβάλλονται και αρχίζουν τα «δικά» τους.
Αυξήσεις κατώτατων μισθών, μειώσεις φόρων, αυξήσεις συντάξεων και αυξήσεις των ελλειμμάτων τους. Κουράστηκαν οι πολίτες να υπακούουν στα δημοσιονομικά «κελεύσματα» κεντρικών τραπεζών και οίκων αξιολόγησης, και άλλο που δεν θέλουν οι πολιτικοί να επαναφέρουν στο γήπεδο της ψηφοθηρίας τις αγαπημένες τους υποσχέσεις για κάθε είδους παροχές προς τους πολίτες.

Το leave ή το remain στην ευρωπαϊκή ένωση  δοκιμάζεται στη Βρετανία και ποιος μπορεί να το αποκλείσει κι από τις άλλες χώρες. Μπορεί το κριτήριο της οικονομίας να παίζει το ρόλο του, αλλά τα απρόοπτα συνηθίζονται από τις πλειοψηφίες πολλών λαών. Το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου είναι η καλύτερη απάντηση στη θρυλούμενη σοφία μερίδας ψηφοφόρων που ακόμη πιστεύει ότι το προσφυγικό και η παγκοσμιοποίηση του, είναι η καλύτερη διαφήμιση για τα νησιά μας!!! Βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε.

Η επικοινωνιακή μάχη των πολιτικών μας έχει επικεντρωθεί στα πρόσθετα μέτρα των 3,6 δις ευρώ ενώ τα 5,4 δις που έχουν ψηφιστεί από το καλοκαίρι με τους πιστωτές είναι εύκολα να υλοποιηθούν; Όταν θα αρχίσουν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει ή να  μετακομίσουμε ή να πιούμε το πικρό ποτήρι της εξόδου από το ευρώ; Τώρα αν θα λέγεται το νέο νόμισμα δραχμή, hellas euro ή όπως και να λέγεται, λίγο θα μας ενδιαφέρει. Εκείνο που θα πρέπει να μας νοιάζει αν θα μπορούμε να έχουμε ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο που να διαφέρει από αυτό της Βενεζουέλας!
Και τότε θα ανάψει για τα καλά το φυτίλι της τιμωρίας των ενόχων, πολιτικών νυν και τέως. Γιατί δεν αμφιβάλει κανείς ότι οι πολιτικοί ευθύνονται για την ηθική και οικονομική χρεοκοπία της χώρας, όσο κι αν οι ίδιοι ρίχνουν και ευθύνες σε «άφρονες» ψηφοφόρους πολίτες.

Για άλλη μια φορά το πολιτικό σύστημα της χώρας μας αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. Η Κυβέρνηση διαρκώς συσκέπτεται, συζητά, καθυστερεί, και σύσσωμη η αντιπολίτευση περιμένει διακαώς την πτώση της, είτε από ξένο παράγοντα, είτε από την αδυναμία της να αντέξει το βάρος της χρεοκοπίας.

Όσο ξορκίζουμε το κακό, την αποπομπή μας από το ευρώ, και όσο δεν παίρνουμε μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας μέσα στο ευρώ, τόσο υποσκάπτουμε και καθυστερούμε την ανάπτυξη της χώρας.

Γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει μια ώρα αρχίτερα…».