Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Προσώρας... Του Θανάση Παπαμιχαήλ
Προσώρας έχουν αποφευχθεί εσωτερικές αναταραχές στην συγκυβέρνηση. Το ενδεχόμενο όμως παραμένει ανοιχτό, μιας και οι βουλευτές θα κληθούν εντός ολίγων ημερών να ψηφίσουν τα αναγκαία, αλλά όχι καλά, μέτρα, αψηφώντας τις «κόκκινες γραμμές» των διακηρύξεων τους.
 
Προσώρας παραμένουν μιας και η συγκολλητική ουσία της εξουσίας κρατάει αρραγή την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία και αδιαφιλονίκητη την πρωτοκαθεδρία του αρχηγού, παρότι η εικόνα του έχει «θαμπώσει» σε κάποια σημεία με κυριότερο αυτό της αξιοπιστίας λόγων και έργων. Οι υψηλοί τόνοι επίθεσης του στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν βρίσκουν πλέον πολλά «ευήκοα ώτα».
Η δημοσκοπική αποδοκιμασία της κυβέρνησης αποδιδόμενη στις αιχμές κατά των μέσων ενημέρωσης που προβάλλουν μόνο «αρνητικές ειδήσεις» δεν επαρκεί ούτε ως δευτερεύουσα αιτιολογία για την υπεράσπιση της ασκούμενης πολιτικής. 
 
Προσώρας ο αρχηγός παραμένει το «δυνατό» χαρτί αν και εκφράζεται έντονος προβληματισμός από τους «δικούς» του για το νέο αφήγημα του. ανάκαμψη μετά από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την αναδιάρθρωση του χρέους. Ένα νέο αφήγημα, ένα νέο success story με πολλές πιθανότητες να έχει την τύχη του προηγούμενου success story του αντιπάλου του. Για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά η γνωστή ρήση «όπου ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι».
 
Προσώρας η μάχη κατά της φτώχειας φαίνεται ότι θα είναι για μια ακόμη φορά, χαμένη. Η σκληρή πραγματικότητα δείχνει περισσότερα από το ένα τρίτο του πληθυσμού να έχει φτωχοποιηθεί, οι απλήρωτοι λογαριασμοί σε φόρους και υπηρεσίες κοινής ωφελείας να έχουν πολλαπλασιαστεί, οι δαπάνες διαβίωσης να έχουν συρρικνωθεί, να έχει υψωθεί «πόρτα» σε επενδύσεις και τα σημεία βρασμού της κοινωνίας να βρίσκονται στα κόκκινα!
 
Προσώρας δίνουμε απάντηση φορώντας το αγωνιστικό αμπέχονο και πάμε ταξίδι για να αποτίσουμε ένα επαναστατικό τελευταίο «χαίρε» στον μεγάλο δάσκαλο. Ίσως στην επιστροφή μας περιμένουν μια ηρωική έξοδος και απαλλαγή από τον εφιάλτη της επόμενης μέρας της διακυβέρνησης.
 
Προσώρας σε νέα φάση δομικής αντιπολίτευσης μπαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβάλλοντας ως νέα ντριμ τιμ φρέσκων προσώπων, για να παίξουν το σύστημα man to man απέναντι στην κυβέρνηση, με αρκετές επιλογές κομματικών ενσήμων, εσωκομματικών ισορροπιών και έντονης τηλεοπτικής παρουσίας σε ιδεολογικό- πολιτικές αντιπαραθέσεις.
 
Προσώρας δεν να ακούσουμε από κανέναν το «αυθημερόν τελευθήσατω»! Η ποινή για όποιον πολιτικό ζημίωνε, με νόμο που πρότεινε και ψήφιζε, ηθικά την Αθήνα και δεν επαρκούσε η προσωπική του περιουσία να πληρώσει τον λογαριασμό. Αυτό επί Αθηναϊκής Δημοκρατίας γιατί σήμερα ούτε ψήγμα αυτοκριτικής δεν ακούμε από το πολιτικό προσωπικό, για το οικονομικό και κοινωνικό "γονάτισμα" που μας έχει υποχρεώσει ,με τους νόμους που ψήφισε. Το βολικό του "θεώρημα" μαζί τα φάγαμε" αλλά δεν εμφανίζονται στα Πόθεν Έσχες των πολιτών, γιατί δεν έκαναν καλό κουμάντο ,είναι κρύο ανέκδοτο. 'Η τρώμε κουτόχορτο η στρουθοκαμηλίζουμε λόγω άκρατου φιλοτομαρισμού, οι έχοντες το δικαίωμα του εκλέγειν.
 
Προσώρας πάμε ολοταχώς σε νέο επώδυνο μνημόνιο και έχει ο Θεός!
 
Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: