Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Δώρον άδωρον το δώρο αν δεν είναι σε ευρώ!


Πέρασαν ανεπιστρεπτί; οι καιροί που πριν ακόμα από την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου αλωνίζαμε τους εμπορικούς δρόμους της πόλης για να προ-αγοράσουμε τα δώρα που θα χαρίσουμε στις γιορτές. Λες και θα μας τα έπαιρναν όλα οι άλλοι.
Πέρασαν ανεπιστρεπτί; οι καιροί που σε κάθε χαρά, σε κάθε Χριστούγεννα μαζεύαμε καμιά δεκαριά πουκάμισα οι άνδρες και άλλα τόσα φουλάρια οι γυναίκες, για να μας βγάλουν για δύο και τρεις ακόμα σαιζόν.
Με άλλα λόγια, όσο ψωνίσαμε ψωνίσαμε. Τέλος στα δώρα σε είδος, πανηγυρική αρχή στα δώρα σε… ευρώ!!!
Κι αν κάποτε ανησυχούσαμε μήπως παρεξηγηθούμε αν κάνουμε μετρητά δώρο σε φίλους και γνωστούς, τώρα που άλλαξαν τα πράγματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λατρέψουν το δώρο μας.
Τι κι αν γνωρίζει ο αποδέκτης την ακριβή αξία του δώρου μας; Τι κι αν δεν είναι προσωπικό; Τι κι αν δεν του θυμίζει εμάς που το χαρίζουμε; Τι να την κάνει μια ακόμα γραβάτα εάν δεν έχει χρήματα για την έξοδο που θα τη φορέσει;
Ένα είναι το σίγουρο- οι αγαπημένοι σας θα σας θυμούνται με πολλή περισσότερη αγάπη εάν τους βοηθήσετε να αποπληρώσουν ένα μέρος του ενοικίου που χρωστούν ή του σούπερ μάρκετ.
Συμπέρασμα: Στους χαλεπούς καιρούς μας, δώρον άδωρον το δώρο αν δεν είναι σε ευρώ. Μήπως θα πρέπει να κάνουμε όλοι λίστα δώρων σε ευρώ δίνοντας τραπεζικό λογαριασμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: