Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να είστε ένα βήμα μπροστά από τον αντίπαλό σας! Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ Επικοινωνιολόγος- Συγγραφέας Οδηγών Πολιτικής Αυτοβελτίωσης.(Σ.Ο.Π.Α)


"Η γνώση είναι δύναμη" είχε πει ο μεγάλος βρετανός φιλόσοφος και πολιτικός Sir Francis Bacon. Τι ήθελε να πει; πώς και γιατί ισχύει στην πολιτική αυτή η ρήση; Κάθε πολιτικός ιδίως σε προεκλογικές περιόδους οφείλει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους του. Πρέπει να μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις τους, να αντιμετωπίσει έγκαιρα και έγκυρα επιθέσεις ή προκλήσεις. Προκειμένου να τα καταφέρει, οφείλει να ξέρει, να έχει γνώση.. Αυτός που ξέρει περισσότερα θα σκεφθεί και νικητής. Οι εκλογές δεν αποτελούν απλώς μάχες εντυπώσεων αλλά μάχες γνώσεων μεταξύ των υποψηφίων. Αυτοί που ξέρουν περισσότερα θα κερδίσουν. Σε κάθε προεκλογική αναμέτρηση απαιτούνται

1. Μάθετε περισσότερα για τους αντιπάλους σας!

Φροντίστε να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε και οπωσδήποτε περισσότερα από όσα γνωρίζουν αυτοί για εσάς, για τους συνεργάτες και συμβούλους των αντιπάλους σας, για τις επικοινωνιακές στρατηγικές και τακτικές τους, για το πώς έχουν οργανώσει την καμπάνια τους. Όσα περισσότερα γνωρίζετε, τόσο αρτιότερα προετοιμασμένοι θα είστε να τους αντιμετωπίσετε, να τους εκπλήξετε και να τους νικήσετε!

2. Μάθετε περισσότερα για τα προβλήματα της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είστε υποψήφιοι.

Ο υποψήφιος που γνωρίζει η καλύτερα την πόλη, το νομό ή την περιφέρεια στην οποία πολιτεύεται έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Να διατυπώσει προτάσεις ,να πάρει πρωτοβουλίες, να διαμορφώσει πολιτικές που θα ανταποκρίνονται άμεσα  στα προβλήματα των ψηφοφόρων ,αρκεί να τείνει ευήκοον ους, στις ανάγκες τους, στις ανησυχίες τους, στα αιτήματα τους.

3. Μάθετε πως διεξάγεται μία επιτυχημένη προεκλογική καμπάνια!

Πολλές φορές δεν αρκεί να ξέρετε καλύτερα στους αντιπάλους σας από ότι αυτοί εσάς η να γνωρίζετε καλύτερα τους ψηφοφόρους και τα προβλήματά τους. Χρειάζεται και να κάνετε πράξη αυτά τα συγκριτικά σας πλεονεκτήματα μέσα από μία άρτια οργανωμένη προεκλογική καμπάνια. Αν γνωρίζετε τα μυστικά μιας επιτυχημένης καμπάνιας, θα εκμεταλλευτείτε και τα πλεονεκτήματα που ήδη διαθέτετε, αξιοποιώντας τα πλήρως και αποκομίζοντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

4.Μάθετε να κρατάτε την ψυχραιμία σας!

Οι έμπειροι και πιο επιτυχημένοι πολιτικοί ξέρουν πως να μην χάνουν την ψυχραιμία και την καλή τους διάθεση ακόμη και στις δυσκολότερες περιπτώσεις όπως σε μία εκλογική ήττα. Η απώλεια της ψυχραιμίας χαλάει το προφίλ του νικητή που κάθε πολιτικός θέλει να προβάλει. Φανερώνει αδυναμία και σύγχυση και σας κάνει να φαίνεστε αντιπαθείς. Αντιμετωπίστε ακόμη και μία εκλογική ήττα, με χαμόγελο! Θα βγείτε κερδισμένοι

5. Προετοιμαστείτε σωστά για μια δημόσια εμφάνιση και μιλήστε με ειλικρίνεια!

Οι  επιτυχημένες δημόσιες εμφανίσεις αποτελούν το κλειδί της εκλογικής επιτυχίας. Πρέπει να ξέρετε όχι μόνο τι θα πείτε για παράδειγμα σε μία ομιλία, μία λαϊκή συνέλευση, σε ένα debate αλλά και πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι η και πώς θα αντιδράσετε εσείς ,σε όσα οι άλλοι  θα σας πουν. Η υπερβολική προετοιμασία πολλές φορές βλάπτει και μην προετοιμάζεστε ακολουθώντας ένα προκαθορισμένο σενάριο η ρόλο. Μην υποτιμάτε την αξία της ειλικρίνειας. Πολλές φορές ιδίως σε προεκλογικές περιόδους το να είστε ειλικρινής απέναντι στους ψηφοφόρους μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο αλλά αναγκαίο. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα, από το πόσο θα εκτιμήσουν ότι ήσασταν ειλικρινείς ιδίως όταν οι άλλοι υποψήφιοι δεν είναι. Οι υποψήφιοι που ξέρουν τις αξία της ειλικρίνειας, νικούν! Στην πολιτική και στην ζωή χρειάζονται αντοχές. Είναι Μαραθώνιος  ο αγώνας και όχι σπρίντ, για αυτό μην καταθέτετε τα όπλα! 

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο όταν θα έρθει η ώρα σας .Γιατί θα έρθει!!!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: