Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Στις εκλογές προετοιμάστε τους συνεργάτες σας για την εκλογική μάχη. Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

 

«Χωρίς αρμονία μέσα στο κράτος δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία εκστρατεία.

Χωρίς αρμονία μέσα στο στρατό δεν μπορεί να σχηματιστεί παράταξη νίκης.»

Sun Tzu από τον Οδηγό Πολιτικής Επικοινωνίας «Εκλογές ίσον Πόλεμος».

 

Στη μάχη των εκλογών, εθνικών και αυτοδιοικητικών δεν είστε μόνος. Είστε επικεφαλής μιας ομάδας που θα αγωνιστεί για τη νίκη. Έχετε ένα ολόκληρο στράτευμα μαζί σας. Από στενούς συνεργάτες, συμβούλους και υποψήφιους. Θα πρέπει να τους προετοιμάσετε για τον δύσκολο αγώνα της προεκλογικής περιόδου.

Οι παραπάνω ρήσεις του γνωστού σε όλους μας, Sun Tzu, αναδεικνύουν την ανάγκη του σωστού συντονισμού της ομάδας, που  πλαισιώνει το «δικό» σας στρατό.

Ένα «απείθαρχο πλήθος», μια ομάδα χωρίς συνοχή, που ο καθένας πορεύεται με βάση τις δικές του επιλογές, δεν εξασφαλίζουν την επιθυμητή νίκη. Όταν μιλάνε στους πολίτες χωρίς να γνωρίζουν τα βασικά επιχειρήματα και τις στοχεύσεις σας, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα ακόμη και στην εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο πρόσωπο σας.

Γι αυτό θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τον «κόσμο» σας ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά την προσπάθεια σας και να μη μεταβληθούν σε τροχοπέδη.

Η εκπαίδευση των συνεργατών σας θα πρέπει να περιλαμβάνει:

Πρώτον. Γενικές συμβουλές επικοινωνίας, ακόμη κι αν κάποιοι συνεργάτες σας έχουν το χάρισμα της επικοινωνίας, θα πρέπει να εκπαιδευτούν, να πείθουν για τις πολιτικές αλλαγές του κόμματος ή του συνδυασμού που εκπροσωπούν. Να είναι φιλικοί, ζεστοί και απλά επικοινωνιακοί δεν αρκεί. Πρέπει να κερδίσουν τους πολίτες με επιχειρήματα.

Δεύτερον. Παρεμβάσεις έντυπες ή ηλεκτρονικές, έντυπα, κάρτες και μηνύματα θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις αρχές και το πνεύμα του κόμματος και της παράταξης.

Τρίτον. Εκπαίδευση των συνεργατών και υποψήφιων, στις νέες μεθόδους λειτουργίας των εκλογικών κέντρων και πολιτικών γραφείων καθώς και στις νέες τεχνικές συλλογής ψήφων. Ακόμη, πρακτικές οδηγίες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων σημαντικών περιστάσεων, όπως στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Ξεκινήστε νωρίς την εκπαίδευση των συνεργατών σας με οργάνωση και συνέπεια. Θα ενισχύσετε σημαντικά την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο σας και θα επηρεάσετε αρκετούς πολίτες, βλέποντας τη σοβαρή δουλειά που κάνετε, να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο σας ή και να εργαστούν σωστά.

Εκλογές ίσον Πόλεμος, σύμφωνα πάντα με τον Κινέζο Στρατηγό Sun Tzu.

Ακολουθείστε τον προεκλογικά ,βήμα προς βήμα στον Οδηγό της Πολιτικής Επικοινωνίας, "Εκλογές ίσον Πόλεμος"!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: