Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Ανάσταση, κυριολεκτικά και όχι αλληγορικά! Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Θα πρωτοτυπήσω. Θα βάλω στην αρχή του άρθρου τις προσωπικές μου ευχές, για όλες και όλους,  που μου κάνουν την τιμή να με διαβάζουν. ‘’Εύχομαι ολόψυχα το Άγιο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου, να φωτίσει τις καρδιές μας και να λαμπρύνει τις μέρες μας. Η φετινή Ανάσταση Του Χριστού , ας μας δώσει δύναμη για την δική μας Ανάσταση, μετά τον Γολγοθά του κορονοϊού, να φωτίσει το σκοτάδι που καλύπτει τη ζωή μας και να φέρει την Ανάσταση της χώρας μας και την επανεκκίνηση της οικονομίας, που τόσο ανάγκη έχουμε". Ανάσταση, κυριολεκτικά και όχι αλληγορικά, τη στιγμή που η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, διάρκειας ενός χρόνου και πάνω, με τα επακόλουθα οικονομικά προβλήματα να μας χτυπούν την πόρτα.

Η χώρα μας, έπειτα από την πολυετή οικονομική κρίση, λόγω των μνημονίων και της πανδημίας ήρθε ώρα να αλλάξει σελίδα. Η γνωστή σε όλους οικονομική θεωρία του ελατηρίου, αναμένεται να εκτινάξει τα οικονομικά αποτελέσματα πολλών κλάδων της αγοράς, μεγιστοποιώντας τις θετικές προοπτικές που απορρέουν από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η εποχή της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας αρχίζει με το άνοιγμα του τουρισμού και παράλληλα, περιορίζει τη διάδοση των ‘’ψεκασμένων’’ αντιλήψεων, αφαιρεί από την αντιπολίτευση την επιμονή της για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, επικαλούμενη ανικανότητα της κυβέρνησης και πολλαπλασιάζει τον αριθμό των εισερχομένων  επενδύσεων, μειώνοντας τα ποσοστά της ανεργίας.  Βρισκόμαστε στο τέλος της οικονομικής δυσπραγίας και στην αρχή ενός νέου αναπτυξιακού οικονομικού κύκλου.

Η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στρατηγική του πετροπόλεμου, της διαμαρτυρίας, των καταγγελιών κενού περιεχομένου και ιδεολογικών αγκυλώσεων,  δείχνουν αδυναμία παραγωγής πολιτικού λόγου, έλλειψη οραματικού αφηγήματος και κυρίως φόβο για την επόμενη ημέρα, όταν η οικονομία θα δείχνει σημάδια ανάκαμψης και η νέα πραγματικότητα να τη βρίσκει εκτός τόπου και χρόνου. Και χωρίς αντιπολιτευτικά εφόδια.

Ο ‘’Οδικός χάρτης’’ για την Ανάσταση της Ελληνικής οικονομίας και την επανεκκίνηση της , περιέχει πολλά και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία , για τους κλάδους που έχουν πληγεί από την πανδημία. Για πρώτη φορά ακούμε για μέτρα που έρχονται και δεν βγάζουμε φλύκταινες από την αγωνία μας.  Όλα τα νέα μέτρα έχουν θετικό πρόσημο για την οικονομία της χώρας και για τα εισοδήματα των πολιτών.

Ένα οικονομικό πλέγμα μέτρων, για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και ανάλογα με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, πρόσθετες παροχές είναι στο τραπέζι.

Παράλληλα με το τείχος της ανοσίας από τον ιό, χτίζεται και η ανάταξη της οικονομίας. 

Η φετινή Ανάσταση φέρνει αλλαγή σελίδας, χαμόγελα στους πολίτες,τουρισμό και μας θυμίζει άλλες εποχές, με θετικές προοπτικές ανάκαμψης.

Ανάσταση, κυριολεκτικά και όχι αλληγορικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: