Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Αφερίμ εφέντη! Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

 


 

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους καθημερινά στο κοινοβούλιο, στις οθόνες των τηλεοράσεων, στο διαδίκτυο , όλα τα πολιτικά μας κόμματα. Αφερίμ εφέντη!

Πολιτικοί καβγάδες, από θερμοκέφαλους, κατηγορίες, φωνασκίες, αντεγκλήσεις, που δεν εκπλήσσουν και δίνουν «τροφή» στα δελτία των τηλεοπτικών ειδήσεων, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στις αναρτήσεις των τρολ. Αφερίμ εφέντη!

Αποποιούνται και μετακυλίουν τις ευθύνες, για τα οικονομικά, της υπερμετάδοσης του ιού της πανδημίας, με υψηλούς τόνους συζήτησης, πεζοδρομιακούς διαλόγους, απίστευτους συμψηφισμούς προς τέρψιν φίλιων δυνάμεων και εναπομεινάντων οπαδών που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα. Σκηνικό άκρας πόλωσης, που ουδόλως ενδιαφέρει τους πολίτες, που ασφυκτιούν να τα φέρουν βόλτα και βρίσκονται σε κατάσταση πανικού από το φόβο να προσβληθούν από τον ιό και να χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. Αφερίμ εφέντη!

Για κάποιους βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους, περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο της πανδημίας. Για κάποιους άλλους, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, επικρίνοντας το κάθε τι, κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση, εντοπίζοντας μόνο τα κακώς κείμενα και  με στεντόρεια φωνή και διαδηλώσεις τις περισσότερες φορές. Αν η αντιπολίτευση τα βλέπει όλα μαύρα, αλλά δεν έχει να αντιπροτείνει παρά μόνο έναν κοινό υπουργό Υγείας και έναν νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τότε, Αφερίμ εφέντη!

Ο γνωστός σε όλους στρατηγός Σουν Τζου, στην Τέχνη του Πολέμου συνιστά, για την κατάληψη ενός μεγάλου υψώματος. Με μικρά και σταθερά βήματα καταλαμβάνουμε πρώτα τα πιο μικρά υψώματα και στη συνέχεια πάμε για το μεγάλο ύψωμα.

Για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ακούμε για γενναία άλματα προόδου, αντί για μικρά και απλά βήματα βελτίωσης της.

Πως θα γίνουν όλα αυτά μετά από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, πολλούς μας ξεπερνάει. Αν δεν είναι ένα φληνάφημα, ένα νέο προεκλογικό αφήγημα, τότε ανεβάζει τον πήχη, στην μετά covid εποχή, πολύ ψηλά. Ας είναι. Αφερίμ εφέντη!

Κάθε φορά που ανακοινώνονται νέα μέτρα, οι μισοί από τους ειδικούς της επιτροπής, δεν συμφωνούν. Το κάνουν γιατί διαφωνούν η για λόγους δημοσιότητας; Αυτοί ξέρουν.

Αφερίμ εφέντη!

Το λατρεμένο φρούτο των περισσοτέρων  Ελλήνων ψηφοφόρων, λίγο πριν την κάλπη, είναι ο λωτός. Μια ματιά στα αποτελέσματα των εκλογών της περιόδου 2000-2019

το αποδεικνύει. Τελικά η κάλπη λειτουργεί σαν "Κολυμπήθρα του Σιλωάμ". Όλα τα καθαρίζει! Αφερίμ εφέντη! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: