Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Αμόλα αρλούμπες! Του Θανάση Παπαμιχαήλ



Με αναπαραγωγή, άκριτα, διαφόρων τερατολογιών ασκείται η εξωτερική μας πολιτική από μεγαλοσχήμονες Υπουργούς και τηλεκαφενόβιους πολιτικούς που λειτουργούν ως εξαπτέρυγα της προσωπικής περιφοράς της μεγαλοσύνης τους.
Αναξιόπιστοι, μπαρουφολόγοι, ανυπόληπτοι, που από τη θέση εξουσίας και μόνο θα έπρεπε να σκέφτονται πριν εκστομίσουν βαρύγδουπες ανοησίες, αυτοί οι Τιτάνες της πολιτικής σκέψης, αρκούνται καθημερινά και τηλεοπτικά σε «αμόλα αρλούμπες»! Στη συνέχεια αναγκάζονται να διαψεύσουν τα λεγόμενα τους, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις τους. Κάποιος τους τράβηξε το αφτί και τους υποχρέωσε να ακολουθήσουν το γνωστό μότο από την αργκό «σπάστα και ξαναρίχτα».
Κρίση μεγαλείου και ανασφάλειας από τους σημαντικότερους ασήμαντους της πολιτικής μας ζωής και του φθαρμένου μέρους του πολιτικού μας συστήματος.
Αμόλα αρλούμπες και βερμπαλιστικές μεγαλοστομίες σε έναν κακομαθημένο λαό, αλλά συνηθισμένο σε αερολογίες και γαργάρες άσκοπων δημοψηφισμάτων.
Αμόλα αρλούμπες, χλευάζοντας κάθε αντιπολιτευτικό με ρητορική εξαλλοσύνη και δίχως αιδώ, ζητούν «επώνυμο» αίμα από το αντιπολιτευτικό περιβάλλον.
Αμόλα αρλούμπες, εξωραΐζοντας τον κυβερνητικό τους βίο, καλλωπίζοντας βάναυσα το ηθικό τους πλεονέκτημα και επαναπροσδιορίζοντας το μέλλον τους ως να έχουν προέλθει από παρθενογένεση!
Αμόλα αρλούμπες, απολαμβάνοντας την τρυφηλότητα της ζωής εκμεταλλευόμενοι τα προνόμια που απορρέουν από τα αξιώματα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι σήμερα κατακρίνονται από εκείνους που κάποτε λοιδορούσαν. Αντικομφορμιστές μιας γνήσιας αριστεράς με Armani! Μπέρδεψαν τις στρατιωτικές στολές με τα αξεσουάρ του life style που πωλούνται στο Μοναστηράκι.
Αμόλα αρλούμπες, ακόμη και τις Άγιες ημέρες προφασιζόμενοι για το θεαθήναι τους πιστούς Χριστιανούς για ψηφοθηρικούς λόγους, με παρουσίες σε εκκλησίες, με λαμπάδες αναμμένες ανά χείρας, μια Άγια κυβέρνηση από, κατά το πλείστον, άθεους κυβερνώντες. Ευτυχώς, τα καντήλια παρέμειναν στο ύψος τους!
Αμόλα αρλούμπες, σπεκουλάροντας με την «καθαρή έξοδο», ως τον συγκολλητικό ιστό της παραμονής στην εξουσία. Μια περιθωριακή ομάδα που από ιστορικό ατύχημα βρέθηκε στην εξουσία, τάισε το λαό σανό με το τσουβάλι και με απίστευτο θράσεμα ζητάει εκ νέου τη θετική γνωμοδότηση των πολιτών. Αμελλητί, θα την έχει!
Αμόλα αρλούμπες, αναζητώντας με πάθος τα χρόνια τα δοξασμένα του 1821, πιστεύοντας  ότι μπορούμε ανατρέχοντας σε παλιές συνταγές να θεραπεύσουμε τα προβλήματα του παρόντος. Με σπονδές στο παρελθόν δεν μπορούμε να επενδύουμε στο μέλλον. Επενδύουμε σε ουτοπικές εξαγγελίες και αποστρέφουμε το βλέμμα μας από το δυσοίωνο μέλλον. Η επιστροφή στο παρελθόν της ευμάρειας, του βολέματος και της  αραχτής, έχει περάσει ανεπιστρεπτί όσες αρλούμπες κι αν, τα κάθε λογής πολιτικά άνθη που επιλέγουμε, μας φλομώσουν!
Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: