Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Από το ΟΥΦ στο ΟΛΕ!



Του Θανάση Παπαμιχαήλ,
Επικοινωνιολόγου- Διευθυντή της Think Politics

Οι Έλληνες το έχουμε στο DNA μας, για να στηρίζουμε το έθνος και την καταγωγή μας όπου και όποτε τα βρίσκουμε δύσκολα, να επικαλούμαστε τα κατορθώματα της Αρχαίας Ελλάδας. Σαν αυτά τα κατορθώματα να ήταν χτες και να δικαιολογούν τις όποιες κακές επιδόσεις μας σήμερα. Όπως ο μαθητής του 10 που δεν αρίστευσε στο τελευταίο διαγώνισμα θεωρεί δεδομένη την επιείκεια του δασκάλου, έτσι προσπαθούμε και οι Έλληνες να διαχειριζόμαστε το ένδοξο παρελθόν μας.

Το 2004 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, η νίκη στη Eurovision και η επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων έδωσαν σε όλους μας ένα πιο πρόσφατο παρελθόν για το οποίο πιστεύαμε ότι θα κομπάζαμε τα επόμενα 2.000 χρόνια…

Ήρθε όμως η οικονομική κρίση και μας άλλαξε τα σχέδια. Έφερε μιζέρια και εθνική κατήφεια. Έφερε ευρωπαϊκή –εάν όχι παγκόσμια- περιφρόνηση. Έφερε ένα συρφετό από ΟΥΦ και ΑΧ και ΒΑΧ στην καθημερινότητά μας, που ούτε το OPA της φετινής Eurovision δεν κατόρθωσε να τα επισκιάσει στο ελάχιστο.

Μας έμεινε το ΜΟΥΝΤΙΑΛ ως η μόνη μας ευκαιρία να ξεσπάσουμε, να ξεφύγουμε, να νιώσουμε αγωνιστές χωρίς προδιαγεγραμμένη μοίρα στο «παιχνίδι» που παίζεται… Το ΜΟΥΝΤΙΑΛ φαντάζει σαν η μόνη μας ευκαιρία στον ορίζοντα που μπορεί να μετατρέψει τα ΟΥΦ του καναπέ μας σε ΟΛΕ!

Αυτή τη φορά θα μας αρκέσει όμως;

Δημοσιεύτηκε στο Ad Business

Δεν υπάρχουν σχόλια: