Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πόσο λαμπρή θα είναι η «Πασχαλινή Λαμπρή»;




Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου


Το πόσο λαμπρή θα είναι φέτος η «πασχαλινή λαμπρή» εξαρτάται από τους τηλεοπτικούς «παραθυράτους» που θα εμφανιστούν ανήμερα το Πάσχα και ανάμεσα σε κοκορέτσι, αρνί στη σούβλα και κόκκινα αυγά θα μας «μαυρίσουν» την ψυχή, με τα γνωστά ευρώ ή δραχμή, κόκκινες γραμμές σε συντάξεις, μισθούς, grexit και ηρωικές εξόδους.

Νισάφι πια με τις τηλεοπτικές «φυλές» που ενδυμούν, μεσούσης της τηλεοπτικής δημοκρατίας που ζούμε και της πρώτης φοράς αριστεράς.

Είναι οι θαμώνες τηλεοπτικών παραθύρων που για τους δικούς τους λόγους ο καθένας κονταροχτυπιέται, φωνασκεί και «αναλύει» με περισπούδαστο ύφος, χωρίς τις περισσότερες φορές να γνωρίζει, τις «βουλές» των κυβερνώντων!

Φυσικά είναι οι ίδιοι οι «μόνιμοι» των τηλεοπτικών παραθύρων που  έχουν γνώμη και επί παντός του επιστητού. Από την πτώση αεροσκάφους έως τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, αλλά και από την επένδυση στο Ελληνικό και τα τροχαία που θα συμβούν στις αργίες του Πάσχα.
Πιάνουν στασίδι σε πρωινές και βραδινές εκπομπές όπως αν τελούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έχοντας πάντα άποψη για τα αίτια της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής κρίσης της κοινωνίας.

Για τα λίγα λεπτά της δικής τους δημοσιότητας θυσιάζουν τη δική μας ψυχική ηρεμία. Μας κόβουν την όρεξη μεγαλοποιώντας κάθε φορά τα γεγονότα. Κάνοντας την τρίχα τριχιά που λέει και ο λαός μας.

Όμως στις μέρες του Πάσχα φύονται και επιστρατεύονται για να προσθέσουν γεύση, ευχάριστο άρωμα, όμορφα «φυτά» για τη διασκέδαση του κοινού.
Είναι οι γνωστές «γλάστρες» των διαφόρων τηλεοπτικών εκπομπών.
Δεν μιλάνε με το στόμα αλλά με το κορμί στο υπέροχο τσιφτετέλι που έχει προβλεφθεί για να χορέψουν ή στα κοντινά που κάνει ο σκηνοθέτης σε επίμαχα σημεία του γυμνού κορμιού τους.

Εορταστικό θέαμα για μοναχικούς τηλεθεατές και για «ευρολιγούρηδες». Όσο για την ελεύθερη επιλογή που μας προσφέρεται με ένα απλό πάτημα στο τηλεκοντρόλ, μεταπηδώντας από κανάλι σε κανάλι η συνταγή είναι πάντα η ίδια και απαράλλαχτη. Εκτός αν τη βρίσκετε με το telemarketing. Μαζί με τον οβελία, πάρτε κι ένα πιεσόμετρο δώρο με πέντε διπλά πολύχρωμα σεντόνια.


Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα και του χρόνου πιο λαμπρά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: